Al-dunai halleves


Al-dunai halleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2,5 kg ponty
  • 25 dkg vöröshagyma
  • só ízlés szerint
  • 2 zöld paprika
  • 15 dkg vegyes leveszöldség
  • 2 közepes paradicsom
  • 8 dkg csipetke
  • 3 tojássárgája
  • 5 szem egész bors
  • 3 dl tejföl
  • 2 dkg csemege pirospaprika
  • 1 babérlevél

A halat megtisztítjuk, a csontokat eltávolítjuk, majd a filéket felszeleteljük, besózzuk, és a hűtőben állni hagyjuk. A hagymát megpucoljuk, felaprózzuk, a zöldpaprika magját eltávolítjuk, majd a paradicsommal együtt feldaraboljuk. A zöldséget megtisztítjuk, és hasábokra felvágjuk. A halfejet, a csontokat, a hagymát és a zöldségeket kb. 2 l vízben feltesszük főni, miután felforrt, még egy órát főzzük. Ekkor leszűrjük, a lébe berakjuk a filéket, a pirospaprikát és a borsot, majd 20-25 percig főzzük. A tejfölt és a tojássárgákat elkeverjük, majd ezzel behabarjuk a levest. Végül ízlés szerint,ecettel ízesítjük, és csipetkével tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: kedd, 2009. október 6. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,515 Kategória: Ünnepek » Karácsony
Előző cikk: Karácsonyi étkezés Következő cikk: Almás-hagymás pulykasült


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: