Hozzávalók:
- 12 dkg csokoládé,
- 6 dl tejszín,
- 3 tojássárgája,
- 1/4 rúd vanília,
- 12 dkg porcukor.
A csokoládét lereszelem, és 4 dl tejszínt kemény habbá verek. 2 dl tejszínből a 3 tojássárgájával, a reszelt csokoládéval, a vaníliával, a cukorral forró vízgőz fölött krémet készítek. A kihűlt krémmel lazán összekeverem a tejszínhabot. A masszát egy szárazra törölt őzgerincformába töltöm, és mélyhűtőben 3-4 óra hosszat fagyasztom. A formát kiveszem, és pár pillanatra forró vízbe mártom, vagy forró vízbe mártott ruhával beburkolom. A parfét ezután gyorsan egy előre hűtött üvegtálra borítom. Tejszínhabbal, csokoládéöntettel, gyümölcsökkel, befőttekkel díszítem.