Csokoládéparfé


Csokoládéparfé

Hozzávalók:

  • 12 dkg csokoládé,
  • 6 dl tejszín,
  • 3 tojássárgája,
  • 1/4 rúd vanília,
  • 12 dkg porcukor.

A csokoládét lereszelem, és 4 dl tejszínt kemény habbá verek. 2 dl tejszínből a 3 tojássárgájával, a reszelt csokoládéval, a vaníliával, a cukorral forró vízgőz fölött krémet készítek. A kihűlt krémmel lazán összekeverem a tejszínhabot. A masszát egy szárazra törölt őzgerincformába töltöm, és mélyhűtőben 3-4 óra hosszat fagyasztom. A formát kiveszem, és pár pillanatra forró vízbe mártom, vagy forró vízbe mártott ruhával beburkolom. A parfét ezután gyorsan egy előre hűtött üvegtálra borítom. Tejszínhabbal, csokoládéöntettel, gyümölcsökkel, befőttekkel díszítem.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,961 Kategória: Receptek » Édességek
Előző cikk: Csokoládéba mártott szárított gyümölcsök Következő cikk: Csokoládés almakarikák


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: