Gombás tojás


Gombás tojás

Hozzávalók 2 főre.

  • 10 dkg csiperkegomba
  • 6 db tojás
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1-2 ek olívaolaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl tejföl
  • pár szál petrezselyem
  • bors

Elkészítés:

Egy serpenyőben a megmelegített olívaolajon a vékony szeletekre vágott hagymát pár perc alatt megpároljuk.

Ezalatt a gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, majd hozzáadjuk a hagymához és tovább pároljuk, míg meg nem puhul. Közben sózzuk, borsozzuk.

A tojásokat felverjük, megsózzuk, hozzáadjuk a tejszínt és a tejfölt, majd jól elkeverjük. Ráöntjük a hagymás gombára, majd mint a sima rántottát, "tologatva" keverjük addig míg a megfelelő állagú, keménységű nem lesz. Még mielőtt elkészülne, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.

Jó étvágyat hozzá!


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2010. november 22. Szerkesztette: Rozmán Ferenc
Nézettség: 2,099 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Gombás tekercs Következő cikk: Hagymás pecsenye


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: