Hozzávalók 2 főre.
- 10 dkg csiperkegomba
- 6 db tojás
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1-2 ek olívaolaj
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl tejföl
- pár szál petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
Egy serpenyőben a megmelegített olívaolajon a vékony szeletekre vágott hagymát pár perc alatt megpároljuk.
Ezalatt a gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, majd hozzáadjuk a hagymához és tovább pároljuk, míg meg nem puhul. Közben sózzuk, borsozzuk.
A tojásokat felverjük, megsózzuk, hozzáadjuk a tejszínt és a tejfölt, majd jól elkeverjük. Ráöntjük a hagymás gombára, majd mint a sima rántottát, "tologatva" keverjük addig míg a megfelelő állagú, keménységű nem lesz. Még mielőtt elkészülne, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
Jó étvágyat hozzá!