Esterházy tokány


Esterházy tokány

Hozzávalók:

50 dkg marhabélszín (vagy pulykamell filé),

A páchoz:

  • mustár,
  • babérlevél,
  • őrölt bors,
  • olaj,

Valamint:

  • 10 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg fehérrépa,
  • 2 dl tejszín,
  • 1 dl fehérbor,
  • 1 db citrom,
  • 1 evőkanál mustár,
  • 1 evőkanál liszt vagy keményítő,
  • só,
  • őrölt bors,

Elkészítése:

A húst 3-4 nappal az elkészítése előtt érdemes bepácolni. Először bekenjük mustárral, megszórjuk őrölt borssal, majd rozsdamentes vagy porcelán edénybe tesszük, és annyi olajat öntünk rá, hogy ellepje. 1-2 babérlevelet még hozzáadunk, és hűtőbe tesszük.

A zöldséget vékony csíkokra vágjuk, kevés sós vízben puhára főzzük. Közben a bélszínt is felvágjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk. Ha a zöldség megpuhult, leszűrjük, a levét félretesszük. Hozzáadjuk bélszínhez a zöldséget, kevés zöldséglevet öntünk hozzá. Hozzáadjuk a bort, a reszelt citromhéjat, az őrölt borsot és a mustárt. A zöldség levével, a liszttel és a tejszínnel habarást készítünk. Ezzel sűrítjük a tokányt, majd citromlével ízesítjük. Spagettivel, penne tésztával vagy párolt rizzsel kínáljuk.

Ízvilágában a vadashoz hasonló, finom!


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 4,139 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Erdélyi tokány Következő cikk: Fasírt


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: