Hozzávalók:
50 dkg marhabélszín (vagy pulykamell filé),
A páchoz:
- mustár,
- babérlevél,
- őrölt bors,
- olaj,
Valamint:
- 10 dkg sárgarépa,
- 10 dkg fehérrépa,
- 2 dl tejszín,
- 1 dl fehérbor,
- 1 db citrom,
- 1 evőkanál mustár,
- 1 evőkanál liszt vagy keményítő,
- só,
- őrölt bors,
Elkészítése:
A húst 3-4 nappal az elkészítése előtt érdemes bepácolni. Először bekenjük mustárral, megszórjuk őrölt borssal, majd rozsdamentes vagy porcelán edénybe tesszük, és annyi olajat öntünk rá, hogy ellepje. 1-2 babérlevelet még hozzáadunk, és hűtőbe tesszük.
A zöldséget vékony csíkokra vágjuk, kevés sós vízben puhára főzzük. Közben a bélszínt is felvágjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk. Ha a zöldség megpuhult, leszűrjük, a levét félretesszük. Hozzáadjuk bélszínhez a zöldséget, kevés zöldséglevet öntünk hozzá. Hozzáadjuk a bort, a reszelt citromhéjat, az őrölt borsot és a mustárt. A zöldség levével, a liszttel és a tejszínnel habarást készítünk. Ezzel sűrítjük a tokányt, majd citromlével ízesítjük. Spagettivel, penne tésztával vagy párolt rizzsel kínáljuk.
Ízvilágában a vadashoz hasonló, finom!