Brassói libamell


Brassói libamell

 

Hozzávalók: egy 1 kg-os libamell, 15 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg hordós káposzta, 50 dkg burgonya, 2 dl tejföl, só, kiskanálnyi pirospaprika.

Elkészítése: Az apróra vágott hagymát öt deka összevagdalt, kiolvasztott szalonnán megpirítjuk, a lebőrözött, kicsontozott, felszeletelt mellet átsütjük rajta. Sóval, pirospaprikával, fokhagymával ízesítjük, és egy kevés vízzel puhára pároljuk. Közben megfőzzük a káposztát, héjában a burgonyát, amit utána meghámozunk, felszeletelünk. A maradék, felszeletelt szalonnával egy mély tűzálló tálat kibélelünk, a burgonyát beleterítjük, erre kerül a káposzta, majd a hússzeletek.  A tejföllel elkevert pecsenyelével leöntjük, és a sütőben kb. fél óráig sütjük.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2012. szeptember 20. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 1,151 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Brassói apropecsenye Következő cikk: Burgonya ganca


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: