Csíkszeredai sertésborda


Csíkszeredai sertésborda

Hozzávalók: 8 szelet borda, 1 kg savanyú káposzta, 25 dkg vöröshagyma, 1 dl olaj, 2 dkg pirospaprika, köménymag, 1 gerezd fokhagyma, kakukkfű, 3 dl tejföl.

Elkészítése: A bordákat megsózzuk, és borssal meghintjük, majd olajban hirtelen pirosra sütjük. A bordákat kivesszük, a zsiradékban üvegesre pároljuk a hagymát, ráhintjük a pirospaprikát, és fölengedjük egy kevés húslevessel. Külön pároljuk
a káposztát. A húst visszahelyezzük a pecsenyelébe, és félig puhára pároljuk. Rátesszük a káposztát, a köménymagot, kakukkfüvet, fokhagymát, puhára pároljuk, és ha megpuhult, a tejföllel felforraljuk.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2012. szeptember 20. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 1,210 Kategória: Receptek » Főételek
Előző cikk: Csikós tokány Következő cikk: Csilis bab


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: