Lencsi lencsetálja


Lencsi lencsetálja

A dietetikus véleménye:

Bár a hüvelyesek általában a zöldségek között magasabb fehérjetartalommal bírnak, egy fehérjeszegényebb diétában feltét nélkül elképzelhető. Rosttartalma is magas, azonban puffadást okozó szénhidrátokat is tartalmaz.

Hozzávalók:

  • 30 dkg apró szemű lencse,
  • 1 ág halványzeller,
  • 1 sárgarépa,
  • 1 vöröshagyma,
  • 3 evőkanál olaj (lehetőleg olíva),
  • 1 fokhagyma,
  • 2 babérlevél,
  • 1 zöldségleveskocka

Elkészítése:

A lencsét egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockákra vágva az olajon megfuttatjuk. A zúzott fokhagymával ízesítjük, a leszűrt lencsét belekeverjük. A babérlevelet beleszórjuk, és 6 deci vizet ráöntve, fölforraljuk. A leveskockát belemorzsoljuk, majd lefödve, kis lángon kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Akkor jó, ha a lencse szinte az összes levet beitta.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2009. október 8. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,702 Kategória: Receptek » Főzelék
Előző cikk: Lencsefőzelék Következő cikk: Paradicsomos káposzta


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: