Hihetetlen gyorsan elkészíthető, látványos szendvicsrevaló.
Hozzávalók:
- kb 20 cm hosszú rúdhoz:
- 20 dkg edami vagy trappsita sajt
- 8-9 szelet sonka
- 2 tubus ömlesztett sajt
- metélőhagyma ízlés szerint
Elkészítése:
- Nem teketóriáztam a sajt vízben való főzésével és egyéb, receptekben ismertetett olvasztási módszerrel.
- vágtam egy akkora darab sütőpapírt, amekkorán nyújtani tudom majd a sajtot.
- Használhatunk edamit, trappistát, de egy emmentáli is remekül alkalmas, talán még pikánsabb is.
- A sütőpapír közepébe tettem a darab sajtot, és hupsz, be a mikróba. Közepes fokozaton megvártam, míg elolvad.
- A sajt tetejére tettem egy ugyanakkora sütőpapírt, mint, ami alatta van, majd szépen nyújtófával vékonyra nyújtottam. Befedtem sonkaszeletekkel, amit megkentem a snidlinggel elkevert krémsajttal. Feltekertem szorosan és pár percre a hőtőbe tettem.
- Vékonyan szelve tegyük vajazott kenyérszeletekre.