Házi zsemle


Házi zsemle

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt,
  • 2,5 dkg élesztő,
  • 2 tojás,
  • 5 dkg vaj,
  • 2 dl tej,
  • 1 kiskanál só.

Elkészítés:

Az élesztőt összekeverjük kevés langyos tejjel és felfuttatjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A tésztát jó hólyagosra kidolgozzuk. Kelni hagyjuk. A megkelt tésztát 8 vagy 16 részre osztjuk, kis labdákat formálunk belőle, és megkent tepsibe helyezzük. Átkenjük tojással, még 30 percig kelni hagyjuk, aztán még egyszer átkenjük, megszórjuk tetszés szerint szezámmal, köménnyel vagy mákkal. Közepes hőmérsékleten 15-20 percig sütjük.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,884 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Házi kenyér morzsoltkával Következő cikk: Házi zsemle és cipó burgonyapehellyel


   







Tetszik 1 Tóth Roni kedveli
Tóth Roni




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: