Perec


Perec

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg liszt,
  • 25 dkg margarin,
  • 1 csomag szalalkáli,
  • 1 tojás,
  • 1 tejföl,
  • só,
  • 10 dkg reszelt trappista sajt,
  • 1 natúr tömlős kempingsajt

A hozzávalókból gyúrjunk tésztát. Gyurjuk fél centiméter vastagságúra a tésztát. Perecformával szaggassuk ki. Vajazzunk és lisztezzük ki egy tepsit, vagy használjunk sütőpapírt és fektessük a kiszaggatott pereceket a tepsibe, kenjük meg a tetejét tojással és szórjuk rá a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben közepes fokozaton süssük a pereceket addig, amíg szalmasárgák nem lesznek.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,102 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Paprikás sonkás pogácsa Következő cikk: Pita


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: