Krumplis pogácsa


Krumplis pogácsa

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt,
  • 25 dkg vaj,
  • 20 dkg főtt krumpli,
  • 5 dkg só,
  • 5 dkg élesztő,
  • 5 dkg cukor,
  • 6-7dl tej,
  • tetejére köménymag.

Elkészítés:

  1. A vaj, zsír, illetve, töpörtyű nélkül összegyúrjuk a hozzávalókat.
  2. Lisztezett deszkán kb. 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk.
  3. Ekkor a zsíros hozzávalókat egyenletesen elkenjük a tésztán, Most kezdjük hajtogatni és elnyújtani, háromszor, közben meleg helyen pihentetjük.
  4. Az utolsó elnyújtáskor a tetejét bevagdaljuk kockásra éles késsel.
  5. 1 dl vízhez adunk egy kávéskanál sót és ezzel kenjük meg a tetejét.
  6. Végül pogácsákat szaggatunk egyenletes tűznél pirosra sütjük.
  7. Sütés közben kicsit még kelnek, ezért kis távolságot hagyjunk a pogácsák között.

Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,622 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Krumpli pogácsa Következő cikk: Krumplis pogácsa nagymama módra


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: