Hozzávalók:
- 1 kg liszt,
- 25 dkg vaj,
- 20 dkg főtt krumpli,
- 5 dkg só,
- 5 dkg élesztő,
- 5 dkg cukor,
- 6-7dl tej,
- tetejére köménymag.
Elkészítés:
- A vaj, zsír, illetve, töpörtyű nélkül összegyúrjuk a hozzávalókat.
- Lisztezett deszkán kb. 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk.
- Ekkor a zsíros hozzávalókat egyenletesen elkenjük a tésztán, Most kezdjük hajtogatni és elnyújtani, háromszor, közben meleg helyen pihentetjük.
- Az utolsó elnyújtáskor a tetejét bevagdaljuk kockásra éles késsel.
- 1 dl vízhez adunk egy kávéskanál sót és ezzel kenjük meg a tetejét.
- Végül pogácsákat szaggatunk egyenletes tűznél pirosra sütjük.
- Sütés közben kicsit még kelnek, ezért kis távolságot hagyjunk a pogácsák között.