mutatós, nagyon finom! kissé időigényes.
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 1/4 kg margarin
- 12,5 dkg sajt (25 dkg-ot venni)
- 1 kávéskanál só
- 1 késhegynyi szalakáli
- 2 tojás sárgája
Pihentetés után ceruza vastagságúra nyújtjuk.
Perec kiszúró formával kiszaggatjuk, a tetejét kis piros paprikával megszínezett tojásfehérjével megkenjük, és rászórjuk a reszelt sajt másik felét.
Aki a vajas íznél sósabban szereti, a kiszaggatott perecek tetejét még + megsózhatja.
Előmelegített sütőben gyorsan megsülnek. Csak fölfelé terjed, szorosan egymás mellé rakható a tepsiben.
Ebből a mennyiségből egy púposan megrakott tányér perecet nyerünk. Időigényes, de nagyon mutatós, és eltartható.
Mindig dupla adagot kell készíteni, mert pillanatok alatt elfogy!