Sajtos perec Ágica módra


Sajtos perec Ágica módra

mutatós, nagyon finom! kissé időigényes.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 1/4 kg margarin
  • 12,5 dkg sajt (25 dkg-ot venni)
  • 1 kávéskanál só
  • 1 késhegynyi szalakáli
  • 2 tojás sárgája
A fentieket jól összedolgozzuk, lehetőleg este, ha nem áll össze, akkor egy kevés tejfölt teszünk bele.
Pihentetés után ceruza vastagságúra nyújtjuk.
Perec kiszúró formával kiszaggatjuk, a tetejét kis piros paprikával megszínezett tojásfehérjével megkenjük, és rászórjuk a reszelt sajt másik felét.

Aki a vajas íznél sósabban szereti, a kiszaggatott perecek tetejét még + megsózhatja.

Előmelegített sütőben gyorsan megsülnek. Csak fölfelé terjed, szorosan egymás mellé rakható a tepsiben.

Ebből a mennyiségből egy púposan megrakott tányér perecet nyerünk. Időigényes, de nagyon mutatós, és eltartható.
Mindig dupla adagot kell készíteni, mert pillanatok alatt elfogy!

Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,382 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Sajtkrémes sütemény Következő cikk: Sajtos pogácsa


   








Megjegyzések

Lázár János
szombat, 2014. május 24. 01:49
Jól néznek ki ezek a perecek éé...



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: