Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 1 csom élesztő
- fél liter tej
- 22 dkg zsír
- 2 ek. + 1 kis marék cukor: a tésztába és az élesztő futtatáshoz
Az élesztőt kevés tejjel és kb 1 marék cukorral megfuttatjuk.
- Az alapanyagokat a futtatott élesztővel és 2 ek. cukorral összegyúrjuk, és 6 egyforma cipóra osztjuk.
- A cipókat kinyújtva 8 felé szeleteljük mint a tortát, és megtöltjük az alábbi töltelékkel:
- 4 keményre főtt tojást, darált párizsit, és tejfölt összekeverve tetszés szerint borsozva ízesítve megtöltjük a szeleteket, é kiflivé sodorjuk.
- Tojás sárgájával megkenjük, reszelt sajtot szórunk rá és kelesztés nélkül előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.