Káposztás pogácsa


Káposztás pogácsa

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt,
  • 1 egész tojás,
  • 1 tojás sárgája,
  • 2,5 dkg élesztő,
  • pici só,
  • 25 dkg margarin,
  • 10-15 dkg édes káposzta,
  • kevés tej,
  • 1 kávéskanál cukor

Elkészítése:

Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk, melyet egy kelesztőtálban, a liszt közepébe vájt mélyedésbe öntünk. Beleütjük az egész tojást, beleszórjuk a sót, elmorzsoljuk a margarint. Közben állandóan gyúrjuk, dolgozzuk az alapanyagokat. Ha kemény a tészta, még folyamatosan öntünk hozzá kevés langyos tejet és gyúrjuk tovább. Amikor kellőképpen könnyű,lágy lesz a tészta, a tetejét enyhén belisztezzük és a kelesztőtál tetejével lezárjuk. Ha nem kelesztőtálban készítjük, akkor tiszta konyharuhával takarjuk le. Langyos helyen kelesztjük kb. 15 percig. Amíg a tészta kel, a káposztát megreszeljük és olajban megpároljuk. hűlni hagyjuk. Kb.10-15 perc után a tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, beborítjuk egy adag káposztával, enyhén sózva. összehajtjuk és ismét pihentetjük, kelesztjük 5-10 percig. Ezután kb 2x kinyújtjuk és derelyemetszővel ferdén bevágjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tojássárgával kenjük, kisütjük.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 871 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Káposztás hasé Következő cikk: Kapros túrós lepény


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: