Leveles burgonyapogácsa


Leveles burgonyapogácsa
  • 30 dkg lisztet elmorzsolunk 20 dkg reszelt margarinnal, 
  • hozzáadunk 30 dkg melegen áttört burgonyát, 
  • langyos tejben megfuttatott 2 dkg élesztőt, 
  • egy tojast és sót.

Jól összedolgozva fel órát pihentetjük.

Pihentetés után négyszögletesre nyújtjuk a tésztát, és felolvasztott 10 dkg margarin egyharmad részével megkenjük. Hajtogatott vajas tészta módjára hajtogatjuk.

Negyed órai pihentetés után ismét nyújtjuk vigyázva, hogy sodrás közben meg ne fordítsuk a tésztát - , megkenjük a második egy harmadrész margarinnal.

Ismét negyed órás pihentetés után nyújtva rákenve a maradék margarint, hajtogatjuk a tésztát.

Utolsó hajtogatás után háromnegyed óra hosszat pihentetjük. Kinyújtjuk két centiméter vastagra, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, vagy forró éles késsel kétszer két centiméteres négyzeteket vágunk belőle. Tepsibe teve óvatosan megkenjük tetejüket tojással, majd fel órai pihentetés után sutjuk, előmelegített sütőben a tésztát középső rácsra teve kb. 20-30 percig.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2010. január 24. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 907 Kategória: Receptek » Kenyerek, péksütemények
Előző cikk: Különleges olasz pizza Következő cikk: Leveles pogácsa


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: