Cibereleves bárányhússal


Cibereleves bárányhússal

Hozzávalók: 1 bárány feje és lábszárai, 1 köteg zöldhagyma, 6 szál zöld fokhagyma, 1 ek tejföl, csésze tejszín, 3 ek rizs vagy köles, 1 l korpacibere (ld. föntebb), 1 fej vöröshagyma, zöldkapor, lestyán, petrezselyemzöldje, 1 tojássárgája, só, bors

Elkészítése: A bárány fejét és alsó lábszárait megmossuk, megtisztítjuk, és főni tesszük. Megtisztítjuk, és apróra vágjuk a zöldhagymát és a zöld fokhagymát, és amikor már mind leszedtük a hús habját, beletesszük a zöldséget.

Amikor a hús félig puha, beletesszük a 3 kanál rizst vagy kölest és egy liter korpaciberét, amelyet előbb felfőztünk egy fej vöröshagymával. (Mikor kész, a hagymát kidobjuk.)

Apróra vágjuk a zöldkaprot, zöldpetrezselymet és lestyánt. A levesbe tesszük, gyenge tűznél még vagy tíz percig forraljuk.

Sóval és borssal ízesítjük. Beletéve a tejfölt egyszer meglobbantjuk. Tálalás előtt behabarjuk tojássárgájával és tejszínnel.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 17. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 1,028 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Céklaleves Következő cikk: Cibereleves gombával


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: