Gyötört leves


Gyötört leves

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 tojás, 5 dkg zsír vagy olaj, 1 hagyma, só, paprika, petrezselyemzöldje

Elkészítése: Egy tojásból, pici sóból, és annyi lisztből, amennyit felvesz, kemény tésztát gyúrunk, s a reszelő nagyobbik fokán megreszeljük. Fél óráig szárítjuk.

Kevés zsírba vagy olajba apróra vágott hagymát teszünk, ebbe beleforgatjuk a reszeltet, és addig pergeljük, amíg rózsaszínű lesz, s a forró zsír kissé megkapja. Ekkor félrehúzzuk, megpaprikázzuk és megkeverjük.

Feleresztjük másfél liter vízzel, sózzuk, és addig főzzük, amíg a reszelt puha lesz. A végén petrezselyemzöldet vágunk bele.

Változat: Készíthető tökmaggal is: Fél liter szárított-pirított tökmagot enyhén megtörünk, és kevés levesben megfőzünk. Így adjuk a reszelthez.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 17. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 1,216 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Gyergyói cibereleves bárányhússal Következő cikk: Halászlé


   







Tetszik 1 és még 1 tag kedveli




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: