Köménymagleves 2


Köménymagleves 2

Hozzávalók: 2 ek olaj, 2 ek liszt, 1 fej hagyma, 1 kávéskanál köménymag, késhegynyi bors, só, pici zöldpetrezselyem, 1 csésze galuska vagy csipetke

Elkészítése: Az olajból és lisztből barna rántást készítünk reszelt hagymával, egy kanál köménymaggal, késhegynyi borssal. Hideg vízzel felengedjük, tovább főzzük, majd leszűrhetjük, ha a köményt nem akarjuk a levesben hagyni.

Sózzuk, és apró galuskát vagy csipetkét főzünk bele. Kevés finomra vágott zöldpetrezselyemmel tálaljuk.

Változatok: Pirított kenyérkockákat is adhatunk vele - a laskák helyett.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 17. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 1,461 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Köménymagleves (rántott leves) Következő cikk: Könnyű nyári zöldségleves (videó)


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: