Mandulás madeleine


Mandulás madeleine

A madeleine egy francia aprósütemény, mely saját hazájában nagyon népszerű. Ez itt egy mandulás madeleine recept. Különböző receptvariációkkal készítenek minden féle ízben a pisztáciástól kezdve a kókuszon, vagy a citromon át számtalan változatot. Próbája ki Ön is, igazán finom!

Elkészítési idő: kb 20 perc

Hozzávalók (16 darabhoz)

  • 80 g liszt
  • 80 g porcukor
  • 80 g olvasztott vaj
  • 2 db egésztojás
  • 1 csipet só
  • 100 g mandulaliszt

Elkészítés

  1. A lisztet, mandulalisztet, sót összekeverjük.
  2. A tojást porcukorral egyneműre keverjük, de nem habosítjuk fel, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat.
  3. A lisztes keveréket a tojáshoz keverjük.
  4. Madeleine formába töltjük a masszát egy nyomózsák segítségével.
  5. 200 C-on, előmelegített sütőben, 10 perc alatt készre sütjük légkeverés nélkül. A madeleine akkor szép, ha szép aranybarna pereme van, és a formában felpúposodik a közepe.

Szerkesztés dátuma: szombat, 2011. február 19. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,210 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Mandulás csokitorta Következő cikk: Mandulás tiramisu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: