Hozzávalók:
- 500g szilva (inkább keményebb, nem túl érett darabok)
- 30g vaj
- 2 ek nádcukor
A tejespitéhez
- 60g liszt
- 30g (cukrozatlan) kakaópor
- 110g nádcukor
- 70g olvasztott étcsokoládé
- 150 ml tej
- 150 ml tejszín
- 3 tojás
Elkészítése:
Előmelegítettem a sütőt 180 ºC-ra és kivajaztam 4 kicsi, 15 cm átmérőjű piteformát (persze lehet egy nagyban is csinálni).
Kis tűzön összeolvasztottam a vajat és a cukrot, majd a szeletekre vágott szilvát szolidan puhára pároltam benne – nem kell túlzásba vinni, mert könnyen szétesős lesz.
Egy nagyobb tálban összekevertem a lisztet, a kakaót és a cukrot. Egy másikban alaposan összekutyultam a tojásokat, a tejet, a tejszínt és az olvasztott csokoládét. A lisztes keveréket kanalanként a tejeshez adagolva kézi habverővel homogén masszát kevertem.
A kivajazott formákba kanalaztam a csokis masszát (elég csak félig, úgyis felemelkedik sütés közben) majd körben kiraktam a szilvaszeletekkel.
Olyan 30 percig sütöttem – a közepe még lágyan remegős volt, amikor kivettem.
Azon melegében is finom, de kihűlve, kis tejszínhabbal megkoronázva is el tudom képzelni.
Forrás:
www.sajtkukac.hu