Csokoládés-szilvás flognarde (tejespite)


Csokoládés-szilvás flognarde (tejespite)

Hozzávalók:

  • 500g szilva (inkább keményebb, nem túl érett darabok)
  • 30g vaj
  • 2 ek nádcukor

A tejespitéhez

  • 60g liszt
  • 30g (cukrozatlan) kakaópor
  • 110g nádcukor
  • 70g olvasztott étcsokoládé
  • 150 ml tej
  • 150 ml tejszín
  • 3 tojás

Elkészítése:

Előmelegítettem a sütőt 180 ºC-ra és kivajaztam 4 kicsi, 15 cm átmérőjű piteformát (persze lehet egy nagyban is csinálni).

Kis tűzön összeolvasztottam a vajat és a cukrot, majd a szeletekre vágott szilvát szolidan puhára pároltam benne – nem kell túlzásba vinni, mert könnyen szétesős lesz.

Egy nagyobb tálban összekevertem a lisztet, a kakaót és a cukrot. Egy másikban alaposan összekutyultam a tojásokat, a tejet, a tejszínt és az olvasztott csokoládét. A lisztes keveréket kanalanként a tejeshez adagolva kézi habverővel homogén masszát kevertem.

A kivajazott formákba kanalaztam a csokis masszát (elég csak félig, úgyis felemelkedik sütés közben) majd körben kiraktam a szilvaszeletekkel.

Olyan 30 percig sütöttem – a közepe még lágyan remegős volt, amikor kivettem.

Azon melegében is finom, de kihűlve, kis tejszínhabbal megkoronázva is el tudom képzelni.

Forrás:

www.sajtkukac.hu


Szerkesztés dátuma: szombat, 2011. február 26. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,301 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Csokoládés-narancsos márványpiskóta Következő cikk: Csokoládészuflé


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: