hozzávalók 6 főre
- 9 tojás
- 9 ek liszt
- 9 ek kristálycukor
- piros ételszínezék
- 1-2 ek kakaópor
- csipet só
- sárgabaracklekvár
- tortabevonó
- dekor cukor
elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy nagyobb tálba ütjük. Egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Fényesre verjük, majd jöhetnek bele egyesével a tojássárgák. Ezután nagy mozdulatokkal, lassan beleforgatjuk a lisztet is.
A piskótatésztát három egyenlő részre osztjuk. Az egyiket beszínezzük az ételszínezékkel, amíg szép rózsaszín nem lesz. A másikba belekeverünk 1-2 ek kakaóport. A harmadikat simán hagyjuk.
180 fokon sütjük az első piskótát, kb. 10-15 percig, tűpróbáig. Ugyanígy járunk el a második és a harmadik piskótával is.
Ha készen vannak a piskóták, megkenjük őket lekvárral, és egymásra helyezzük őket. A tetejét csokimázzal vonjuk be, és színes cukorral díszítjük.
Forrás: www.nosalty.hu