Habos joghurtos epres csoda (sütés nélkül)


Habos joghurtos epres csoda (sütés nélkül)

Hozzávalók

  • 25 dkg piskótatallér
  • 0.5 l tejszín
  • 1 nagy doboz epres joghurt
  • 30 dkg eper
  • 7 kanál cukor
  • 3 kanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 g zselatin

Elkészítés

Felmelegítjük a joghurtot kézmelegre, a zselatint 1 dl vízben csomómentesre keverjük, majd a mikróban felmelegítjük és összekeverjük a joghurttal, majd félretesyzük hűlni. Előkészítjük a formákat: a félkör alakhoz egy üvegtálat használtam, amit kibéleltem alufóliával és beleraktam a piskótatallért - az oldalára is. A négyszögletes formával ugyanígy tettem.

Ezután felverjük a tejszínt, a porcukrot és a vaníliáscukrot hozzátesszük, elfelezzük, összedolgozzuk a joghurttal és az eperrel. A formákat megtöltjük. A megmaradt piskótatallérokat a tetejére tesszük, majd hűtőben dermesztjük 20 percen át.

Ha megdermedt, tálcára tesszük és tányérra borítjuk. Lehúzzuk róla az alufóliát, így az alja lesz a teteje. Végül tejszínhabbal díszítjük.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. szeptember 19. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,232 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Gyümölcsös tiramisu gluténmentes Következő cikk: Habos szilvás lepény

Forrás:
www.receptvarazs.hu


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: