Viktória torta


Viktória torta
  • 10 deka vajat habosra keverünk, 
  • hozzá adunk 18 deka cukrot,
  • 4 deka kakaót, 
  • 20 deka darált diót, 
  • 2 kanál lisztet és 
  • 8 tojás keményre vert habját. 
Ebből 4 lapot egy 30-32 cm tepsi hátán (zsiozott, lisztezett) vékonyan elosztjuk. A tésztát melegen, ovatosan lecsusztatjuk és még melegen hosszában kettévágjuk.

Krém.

  • 8 tojás sárgáját, 
  • 15 deka cukorral jól elkeverünk, 
  • vanilia rudat, vagy 2 csomag vanilia cukrot egy fél pohár tejet hozzáadunk, 
ebből gőzön egy krémet főzünk. Ha kihült, hozzáadunk 30 deka vajat.

A lapokat mielőtt megtöltjük egy 1/2 deci rummal lespricceljük és megtöltjük.

Glazur.

  • Egy tetejezett kanál kakaót, 
  • 3 kanál cukrot, 
  • 5 kanál vizzel elkavarunk. 
Feltesszük főni, majd levesszük a tűzről és beleteszünk 3 deka vajat. Ha a vaj elolvadt levesszük a tűzről és 3-4 csepp ecetet teszünk.

Ha vastagszik, rákenjük még melegen a tortára.


Szerkesztés dátuma: szombat, 2010. január 30. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 2,409 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Vargabéles Következő cikk: Virslis kifli


   







Tetszik  

Megjegyzések

Szabóné-Renge Anna Mária
kedd, 2011. május 3. 15:58
Nagyon finom!



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: