Csokoládés mascarpone-rolád


Csokoládés mascarpone-rolád

Hozzávalók:

  • 26 dkg étcsokoládé
  • 85 ml erős feketekávé
  • 7 szétválasztott tojás
  • 14 dkg porcukor
  • 3 evőkanál átszitált sima liszt
  • dekor csokidísz

A mascarponés töltelékhez:

  • 50 dkg mascarpone sajt
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2-3 evőkanál konyak vagy rum
  • 15 dkg csokoládés mogyorókrém

Elkészítés:

A csokoládét és a kávét egy tűzálló tálban, forrásban lévő víz fölött, állandó keverés mellett melegítsük, amíg sima lesz. Tegyük félre, hogy kissé lehűljön.

A tojássárgáját keverjük sűrűre és habosra. Apránként adjuk hozzá a porcukrot. Keverjük bele a csokoládés keveréket és a lisztet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is adjuk a csokoládés masszához.

Kivajazott, kibélelt tepsiben süssük 20 percig 175 C fokon légkeveréses sütőben.

A töltelékhez keverjük össze a mascarponét, a porcukrot és a konyakot vagy rumot.

Miután kivettük a sütőből a tésztát, szórjuk meg porcukorral , várjunk, míg kihűl, és borítsuk ki. Kenjük meg csokoládés mogyorókrémmel, majd a töltelék felével, és tekerjük fel. Vonjuk be a maradék töltelékkel, és díszítsük dekor csokival.


Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. szeptember 28. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 993 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Csokoládés máktorta meggymártással Következő cikk: Csokoládés répakocka

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: