Hozzávalók:
- 26 dkg étcsokoládé
- 85 ml erős feketekávé
- 7 szétválasztott tojás
- 14 dkg porcukor
- 3 evőkanál átszitált sima liszt
- dekor csokidísz
A mascarponés töltelékhez:
- 50 dkg mascarpone sajt
- 3 evőkanál porcukor
- 2-3 evőkanál konyak vagy rum
- 15 dkg csokoládés mogyorókrém
Elkészítés:
A csokoládét és a kávét egy tűzálló tálban, forrásban lévő víz fölött, állandó keverés mellett melegítsük, amíg sima lesz. Tegyük félre, hogy kissé lehűljön.
A tojássárgáját keverjük sűrűre és habosra. Apránként adjuk hozzá a porcukrot. Keverjük bele a csokoládés keveréket és a lisztet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is adjuk a csokoládés masszához.
Kivajazott, kibélelt tepsiben süssük 20 percig 175 C fokon légkeveréses sütőben.
A töltelékhez keverjük össze a mascarponét, a porcukrot és a konyakot vagy rumot.
Miután kivettük a sütőből a tésztát, szórjuk meg porcukorral , várjunk, míg kihűl, és borítsuk ki. Kenjük meg csokoládés mogyorókrémmel, majd a töltelék felével, és tekerjük fel. Vonjuk be a maradék töltelékkel, és díszítsük dekor csokival.