Narancsos-fehércsokis torta tojásmentes piskótából


Narancsos-fehércsokis torta tojásmentes piskótából

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 dl tej
  • 0,8 dl olaj vagy vaj
  • 2 evőkanál joghurt

A krémhez:

  • 20 dkg fehércsoki
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • 25 dkg krémsajt
  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A piskótához a cukrot, a joghurtot és a vajat habosra keverjük. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és kakaót alaposan összekeverjük, és habvarővel kanalanként a vajas keverékbe dolgozzuk. Ha már nagyon sűrü, egy kis tejet öntünk hozzá. Ezután felváltva adagoljuk a lisztes keveréket és a tejet, miközben habverővel habosra keverük a tésztát. Tortaformában 180 fokon kb. 30 percet sütjük.

A krémhez a krémsajt kivételével a hozzávalókat gőz fölött összeolvasztjuk. Ha langyosra hűlt, mehet bele a krémsajt is. Legalább 1 órát hűtőben pihennie kell, mielőtt betöltjük.

Ha a piskóta kihűlt, kettévágjuk, és a krém felét egyenletesen rákenjük. A maradék krémmel bevonjuk a tortát, narancsszeletekkel és tejszínhabbal díszítjük.

Megjegyzés:

Ha nem szívesen kísérleteznek tojás nélküli piskótával, akkor természetesen hagyományos piskótából is elkészíthetik a tésztát (6 tojás, 5 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaópor, 6 evőkanál cukor).


Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. október 12. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,286 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Narancsos-csokikrémes torta Következő cikk: Narancsos-mazsolás kalács

Forrás:
www.mindmegette.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: