Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal


Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal

Hozzávalók:

  • avar áldosgyöket, 
  • só, 
  • feldarabolt csirkehús, 
  • tejföl,
  • fehérbor, 
  • friss gyömbér, 
  • vöröshagyma,
  •  fahéj, 
  • hagymafű, 
  • bors, 
  • sáfránygyömbér, 
  • kömény, 
  • hungyök, 
  • citromlé, 
  • liszt, 
  • reszelt citromhéj, 
  • tojás, 
  • méz, 
  • gyökfű. 
Köretnek lisztből és tojásból monyádot készítünk, amelynek masszájába összevágott, friss hagymafüvet keverünk. Az üstönyt tálalás előtt összevágott, friss gyömbérral és friss gyökfűvel szórjuk meg.

Díszítés: piros virág.

Uralkodó ízirány: édes-savanykás gyömbéres ízek.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2010. december 20.
Nézettség: 3,403 Kategória: Régi receptek » Hun receptek
Előző cikk: Bor Tengri áldos Következő cikk: Eskám vörösboros kakasáldos


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: