Baján avar fejedelmi áldos


Baján avar fejedelmi áldos

Hozzávalók:

  • 350g kecsegeszelet, 
  • 350g csukaszelet, 
  • 2 ek vágott vöröshagyma, 
  • 300g karikára vágott tökörke, 
  • 100g szőlő, 
  • mazsola, 
  • 1ek torma (reszelt),
  • 1 ek citromhéj (reszelt), 
  • 1 ek bazsalikom, 
  • 1 kk csillagánizs, 
  • fél kk fahéj, 
  • 2 ek citromlé, 
  • 3 dl badacsonyi kéknyelű vagy száraz fehérbor, 
  • 2 dl céklalé, 
  • bársonyvirág.

Színezés: piros (cékla)

Díszítés: sárga bársonyvirág.

Uralkodó ízirány: avar gyöket, édes-savanykás csillagánizs és fahéjas ízek.

Elkészítés: ha kész az áldos, tálalás előtt megszórjuk apróra vágott, friss bazsalikommal.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2011. január 2.
Nézettség: 1,636 Kategória: Régi receptek » Hun receptek
Előző cikk: Bahargül tavaszi zöldséges haláldos Következő cikk: Boldogasszony áldos


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: