Hozzávalók:
- 350g kecsegeszelet,
- 350g csukaszelet,
- 2 ek vágott vöröshagyma,
- 300g karikára vágott tökörke,
- 100g szőlő,
- mazsola,
- 1ek torma (reszelt),
- 1 ek citromhéj (reszelt),
- 1 ek bazsalikom,
- 1 kk csillagánizs,
- fél kk fahéj,
- 2 ek citromlé,
- 3 dl badacsonyi kéknyelű vagy száraz fehérbor,
- 2 dl céklalé,
- bársonyvirág.
Színezés: piros (cékla)
Díszítés: sárga bársonyvirág.
Uralkodó ízirány: avar gyöket, édes-savanykás csillagánizs és fahéjas ízek.
Elkészítés: ha kész az áldos, tálalás előtt megszórjuk apróra vágott, friss bazsalikommal.