Álmos fia, Árpád magyar fejedelmi áldos


Álmos fia, Árpád magyar fejedelmi áldos

Hozzávalók:

  • 350g szürkemarha comb (marhacomb), 
  • 350g rackabáránycomb (báránycomb), 
  • 2 ek magyar gyöket, 
  • 150g összevágott vöröshagyma, 
  • 200g erdei gomba, 
  • 200g sárgarépa (karikára vágva), 
  • 200g uborka (fölszeletelve), 
  • 2 ek fokhagyma, 
  • 2 ek tárkony, 
  • 1 ek csombor, 
  • 1 dl kefír, 
  • 3 dl tokaji aszú, 
  • 1 ek méz, 
  • 2 ek citromlé, 
  • 1 ek citromhéj, 
  • 50g összevágott spenót, 
  • fél kk bors, 
  • fehér virág (százszorszép), 
  • só.
  • Színezés: zöld (parajlé)
  • Díszítés: fehér virág
  • Uralkodó ízirány : magyar gyöket, tárkonyos, csomboros,enyhén édes, savanykás ízek.
  • Elkészítés: áldoskészítés. Tálalás előtt megszórjuk friss tárkonnyal, csomborral és reszelt citromhéjjal.

Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2011. január 2.
Nézettség: 3,659 Kategória: Régi receptek » Hun receptek
Előző cikk: - Hun-Magyar konyhai elnevezések - Következő cikk: Atakám fehérboros bárányáldos


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: