Hozzávalók:
- 350g szürkemarha comb (marhacomb),
- 350g rackabáránycomb (báránycomb),
- 2 ek magyar gyöket,
- 150g összevágott vöröshagyma,
- 200g erdei gomba,
- 200g sárgarépa (karikára vágva),
- 200g uborka (fölszeletelve),
- 2 ek fokhagyma,
- 2 ek tárkony,
- 1 ek csombor,
- 1 dl kefír,
- 3 dl tokaji aszú,
- 1 ek méz,
- 2 ek citromlé,
- 1 ek citromhéj,
- 50g összevágott spenót,
- fél kk bors,
- fehér virág (százszorszép),
- só.
- Színezés: zöld (parajlé)
- Díszítés: fehér virág
- Uralkodó ízirány : magyar gyöket, tárkonyos, csomboros,enyhén édes, savanykás ízek.
- Elkészítés: áldoskészítés. Tálalás előtt megszórjuk friss tárkonnyal, csomborral és reszelt citromhéjjal.