Kiváló húsvéti különlegesség! Nem csak az elkészítése egyszerű, hanem a végeredmény is nagyon ízletes! Ha valami igazán különlegeset szeretne készíteni az ünnepi asztalra, ezt az ételt készítse el!
Elkészítési idő: 10 perc páckészítés + fél nap pácolás + kb 170 perc
Hozzávalók (4 adagra):
A páchoz:
- 30 g fokhagyma (6 kb nagy gerezd)
- kb 1 szár friss rozmaring
- kb 2 nagy csipet kakukkfű
- 40 g olíva olaj
- ízlés szerint őrölt fekete bors
- kb 3 csipet só
- 20 g mustár
A sütéshez:
- 600 g báránycomb (2 szelet)
- 20 g sertészsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
A körethez:
- Ropogósra sült rozmaringos burgonya
Elkészítés:
- A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük.
- Először elkészítjük a páclét. A pác összes összetevőjét keverjük össze egy tálban.
- A hússzeleteket alaposan megtisztítjuk a felesleges részektől, bedörzsöljük a páclével, és egy éjszakán át, vagy fél napon át hűtőbe téve a páclében hagyjuk.
- Mikor a hús eleget állt a páclében, a vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
- A vöröshagymát magas peremű tepsibe tesszük, sóval, borssal fűszerezzük.
- A hagymára tesszük a pácolt húst, és a sertészsírt. Alufóliával lefedjük a tepsit.
- Légkeverés nélkül, előmelegített 200 C-os sütőben kb 150 percen át sütjük.
- Ropogósra sült rozmaringos burgonya körettel tálaljuk.
Forrás:
www.desszert.eu