Húsvéti rozmaringos-mustáros báránycomb


Húsvéti rozmaringos-mustáros báránycomb

Kiváló húsvéti különlegesség! Nem csak az elkészítése egyszerű, hanem a végeredmény is nagyon ízletes! Ha valami igazán különlegeset szeretne készíteni az ünnepi asztalra, ezt az ételt készítse el!

Elkészítési idő: 10 perc páckészítés + fél nap pácolás + kb 170 perc

Hozzávalók (4 adagra):

A páchoz:

  • 30 g fokhagyma (6 kb nagy gerezd)
  • kb 1 szár friss rozmaring
  • kb 2 nagy csipet kakukkfű
  • 40 g olíva olaj
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • kb 3 csipet só
  • 20 g mustár

A sütéshez:

  • 600 g báránycomb (2 szelet)
  • 20 g sertészsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma

A körethez:

  • Ropogósra sült rozmaringos burgonya

Elkészítés:

  1. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük.
  2. Először elkészítjük a páclét. A pác összes összetevőjét keverjük össze egy tálban.
  3. A hússzeleteket alaposan megtisztítjuk a felesleges részektől, bedörzsöljük a páclével, és egy éjszakán át, vagy fél napon át hűtőbe téve a páclében hagyjuk.
  4. Mikor a hús eleget állt a páclében, a vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
  5. A vöröshagymát magas peremű tepsibe tesszük, sóval, borssal fűszerezzük.
  6. A hagymára tesszük a pácolt húst, és a sertészsírt. Alufóliával lefedjük a tepsit.
  7. Légkeverés nélkül, előmelegített 200 C-os sütőben kb 150 percen át sütjük.
  8. Ropogósra sült rozmaringos burgonya körettel tálaljuk.

Forrás:

www.desszert.eu


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2011. március 17. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,569 Kategória: Ünnepek » Húsvét
Előző cikk: Húsvéti répatorta Következő cikk: Húsvéti sonkaleves


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: