Hozzávalók:
20-25 db méretes törpeharcsa
1 liter szegfűgomba
2 doboz tejföl
1 dl olaj
két fej vöröshagyma
egy gerezd fokhagyma
kanálnyi liszt
1 liter szekszárdi kékfrankos
só,
bors,
őrölt erős és édes paprika
A törpeharcsákat bontás-tisztítás után alaposan sózzuk, egy órán át állni hagyjuk.
Hozzávalók:
bármilyen hal,
só,
zsiradék,
1 nagy fej hagyma,
pirospaprika,
2dl víz,
2 dl jó minőségű tejfel,
Elkészítés:
Ezt lehet akármilyen fajta halból készíteni, de legjobb kecsegéből, harcsából, vagy süllőből, mert ezeknek alig van csontjuk.
Hozzávalók 2 személyre:
1/2 kg filézett hal,
1 csomag fagyasztott vegyes zöldség,
Knorr
sajtmártás, Trappista vagy füstölt (ezzel pikánsabb) sajt.
A halat kicsit besózni, tepsibe rakni, rá a zöldséget, utána az elkészített sajtmártást, fóliával lefedni, kb. 1/2 órát párolni, reszelt sajtot rászórni a tetejére, kicsit megpirítani.