Magyar konyha - Receptek - Hal

   

Szakállasi törpeharcsa paprikás
Hozzávalók: 20-25 db méretes törpeharcsa 1 liter szegfűgomba 2 doboz tejföl 1 dl olaj két fej vöröshagyma egy gerezd fokhagyma kanálnyi liszt 1 liter szekszárdi kékfrankos só, bors, őrölt erős és édes paprika A törpeharcsákat bontás-tisztítás után alaposan sózzuk, egy órán át állni hagyjuk.
Tejfölös halpaprikás
Hozzávalók: bármilyen hal, só, zsiradék,  1 nagy fej hagyma,  pirospaprika,  2dl víz,  2 dl jó minőségű tejfel,   Elkészítés: Ezt lehet akármilyen fajta halból készíteni, de legjobb kecsegéből, harcsából, vagy süllőből, mert ezeknek alig van csontjuk.
Zöldséges rakott hal
Hozzávalók 2 személyre: 1/2 kg filézett hal, 1 csomag fagyasztott vegyes zöldség, Knorr sajtmártás, Trappista vagy füstölt (ezzel pikánsabb) sajt. A halat kicsit besózni, tepsibe rakni, rá a zöldséget, utána az elkészített sajtmártást, fóliával lefedni, kb. 1/2 órát párolni, reszelt sajtot rászórni a tetejére, kicsit megpirítani.

13 cikk | 2 / 2 oldal