Magyar konyha - Receptek

   

Kalocsai sertésborda
Főételek
Hozzávalók: 60 dkg sertés karaj, 20 dkg császár szalonna, 5 dkg liszt, só, bors, 10 dkg virsli, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg pirospaprika, 1 fej vöröshagyma. Elkészítése: A szalonnát apró kockákra vágjuk, és üvegesre megpirítjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, paprikás lisztben megforgatjuk és hirtelen mindkét oldalát megsütjük.
Káposztás kocka
Főételek
Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg száraztészta 1 kg káposzta 2 evőkanál zsír vagy olaj cukor bors só A káposztát nagy lyukú reszelőn reszeld le, sózd be, tedd félre fél órára, azután nyomd ki a levét.
Kapros-gombás hús
Főételek
Hozzávalók: kb. fél kiló sertéscomb 1 nagyobb fej vöröshagyma bors 20-30 deka gomba egy kanál liszt 2 deci tejföl 1 dl tej 3 teáskanálnyi szárított vagy egy csomag friss kapor vegeta Elkészítése: Kb. fél kiló sertéscombot felszeletelek, a szeleteket enyhén klopfolom, megborsozom és kevés olajban kisütöm.
Kapros-gombás paprikás csirke
Főételek
Hozzávalók: 4 adaghoz: 1 nagyobb egész csirke 2 tasak Knorr Pörkölt Rafinéria 3 evőkanál olaj 1 vöröshagyma 1 kocka Knorr Fokhagymás Ízbomba bors 20 dkg gomba 1 csokor kapor 2 dl tejföl 2-3 evőkanál Knorr Ételsűrítő 1 evőkanál Knorr Magyaros Fűszerkeverék Elkészítés: Elkészítjük a Knorr Pörkölt Rafinériát a tasak leírása szerint a vöröshagymával, és beletesszük...
Kolozsvári káposzta
Főételek
Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 50 dkg darált sertéshús, 25 dkg darált marhahús, 2 fej hagyma, 15 dkg rizs, 2 dl tejföl, 2 doboz paradicsompüré, só, bors, köménymag, 6 babérlevél, petrezselyem, kapor, 4 evőkanál zsír, Vegeta. Lábosban megolvasztunk egy kanál zsírt, felmelegítjük és a forró zsírba beletesszük az apróra vágott káposztát.
Konfitált kacsacomb törtburgonyával, lilakáposzta-pürével
Főételek
Hozzávalók: 4 db kacsacomb 1 kg kacsazsír 3 szál kakukkfű 3 gerezd fokhagyma babérlevél 600 g lila káposzta 800 g burgonya 300 g vaj 300 g vöröshagyma negyed csokor petrezselyem 80 g szalonna 4 dl vörösbor 50 g méz só, bors Elkészítése: Nagyon nehéz kedvenc ételt választani annak, aki igazán szereti és ismeri a gasztronómiát.
Krumpliprósza
Főételek
Hozzávalók: 1 kg krumpli lereszelve (sajtreszelő), 1 kefir, 15 dkg liszt, só, vegeta 1 közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, olaj a sütéshez Elkészítés: A nyers krumplit lereszeljük, majd hozzákeverjük a kefirt, lisztet, tojást, sózzuk, belereszeljük a hagymákat. Palacsintasütőbe, kevés olajba egy merőkanállal teszünk, elterítjük, pirosra sütjük.
Lecsó
Főételek
Hozzávalók (6 személyre): 2 kg zöldpaprika, 70 dkg paradicsom, 20 dkg vöröshagyma, 10 dkg zsír (olaj), pirospaprika, só. A felhevített zsiradékon fonnyaszd meg a felkockázott hagymát. Húzd le a tűzről, keverj el benne egy csapott evőkanálnyi édespaprikát, add hozzá a felvágott (és magjaitól megtisztított) zöldpaprikát, majd tedd vissza a tűzre.
Lecsós pacal bográcsban
Főételek
Hozzávalók: 1 kg pacal megabálva, felcsíkozva 3 evőkanál zsír 2 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika só bors majoránna A lecsóhoz: 10 dkg füstölt szalonna 4 fej hagyma 50 dkg paprika (lehet tv vagy kaliforniai paprika is) 50 dkg paradicsom só bors 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika Elkészítés: A zsíron megpirítjuk a felkockázo...
Lucskoskáposzta
Főételek
Hozzávalók: 1 kisebb fejes káposzta, 60 dkg sertés hús, 15 dkg rizs, 1 nagyobb fej hagyma, 1 lecsó paprika, 1 paradicsom, pár szem köménymag (akár el is hagyható), 1 kisebb db füstölt hús vagy csont, édesnemes paprika, só, tejföl. Elkészítés: Én ugyan úgy készítem, mint a székely káposztát, csak nem savanyú hanem gyalult, lesózott és kinyomkodott fejeskáposztából.

903 cikk | 20 / 91 oldal