Magyar konyha

   

Almás töltött fánk
» Farsang
A farsangi időszak elengedhetetlen „velejárója” a fánk. Ennek a finomságnak is ezernyi változata ismert.
Bárány nyárson sütve recept
» Farsang
Hány személyre: 8-10 Hozzávalók 1 bárány 2,5 dkg só 1 dkg majoránna 15 dkg füstölt szalonna 1 csokor petrezselyemzöld A bárányt kívül, belül sóval, belül majorannávál és felaprított petrezselyemmel is bedörzsöljük, majd hideg helyen 4-5 órát állni hagyjuk. Felhúzzuk a nyársra és parázs felett, állandóan forgatva megsütjük. Miközben sül, a szalonnával kenegetjük.
Boros pecsenye
» Farsang
Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb, 2 zsemle, 3 dl fehérbor, 10 dkg gomba, 10-10 dkg sárga- és fehérrépa, 5 dkg zeller, 1 tojás, 1 tojássárgája, 1 dl paradicsomlé, 1-2 evőkanál olaj, egy csokor petrezselyem, őrölt szegfűbors, őrölt fehér bors, só A zsemléket a fehérborba áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk, és összekeverjük a szeletekre vágott, olajban megpárolt gombáv...
Farsangi fánk
» Farsang
A kelt tészták közül a szalagos fánk a legkényesebb: kidolgozása, kelesztése és sütése egyaránt nagy figyelmet kíván. Már az elején ügyelni kell arra, hogy a helyiség, amelyben dolgozunk, egyenletesen meleg, és huzatmentes legyen. A tészta összeállításához szükséges alapanyagokat és eszközöket már órákkal elõbb készítsük elõ, hogy felvegyék a konyha hõmérsékletét.
Farsangi fánk
» Farsang
Hozzávalók: 38 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 6 tojássárgája, 7 dkg vaj, 8-9 evőkanál tej, 1 evőkanál cukor, 1 kávéskanál rum, negyed citrom reszelt héja, csipetnyi só, olaj, vaníliás cukor, barackíz Az élesztőből a cukorral, kevés liszttel és négy evőkanál langyos tejjel kovászt készítünk. A tál közepére - amelyben a fánk készül - tesszük a kovászt, köréje a lisztet.
Farsangi részeges csirke
» Farsang
Hozzávalók: egy csirke, 8 dkg vaj, 3 dl fehérbor, 12 dkg füstölt szalonna, majoránna, őrölt bors és só A megmosott csirkét kívül-belül megsózzuk, belsejét majoránnával, külső felületét borssal fűszerezzük. Az így előkészített csirkét magas falú tepsibe helyezzük, leöntjük olvasztott vajjal, továbbá aláöntjük a fehérbort.
Farsangi Szendvics
» Farsang
4 szelet szendvicskenyér, 2 dkg vajkrém, 24 szelet paprikás szalámi vagy kolbasz, 4 zöldpaprika, 2 szál lila újhagyma, fél csomó snidling. A kenyérszeleteket vékonyan megkenem a vajkrémmel, és beborítom 6-6 szelet szalámival. Két szélére zöldpaprikaszeleteket teszek, hagymakarikákal és snidlinggel díszítem.
Gombás korhelyleves
» Farsang
Hozzávalók: 25 dkg füstölt hús, 10 dkg füstölt kolbász, 40 dkg savanyú káposzta, 10 dkg gomba, egy fej vöröshagyma, egy csokor petrezselyem, 4 dkg liszt, 2 dl tejföl, 2-3 evőkanál olaj, őrölt bors, pirospaprika, só A hagymát apróra vágjuk, olajban megpirítjuk, majd rátesszük a kockákra vágott húst, és pirospaprikával szórjuk meg, majd pedig hozzáadjuk a savanyú ...
Hájas tészta, "Kráfli"
» Farsang
A Farsang elkerülhetetlen sütije a kráfli, akár töltve, vagy csak úgy sósan formázva, de az asztalon a helye! Hozzávalók: 500 g liszt, 500 g háj, 1 ek. cukor, 2 tojássárgája, ecet, só, (esetleg kevés, savó, vagy tejföl), lekvár. Elkészítés: A hájat megkaparjuk vagy ledaráljuk.
Kakaós szelet
» Farsang
Elkészítési idő: kb 150 perc + egy éjszaka pihentetés hűtőben Hozzávalók (kb 35 szelethez) A tésztalapokhoz: 600 g liszt 80 g keserű kakaópor (holland) 300 g porcukor 200 g vaj 3 db egésztojás 10 g szódabikarbóna 100 ml tej A krémhez: 160 g liszt 600 ml tej 400 g vaj 350 g porcukor A csokimázhoz: 200 g 60%-os étcsokoládé 100 ml étolaj Elkészítés ...

1841 cikk | 26 / 185 oldal