Magyar konyha

   

Húsvéti cipó mazsolával
Ünnepek » Húsvét
Hozzávalók: 50 dkg liszt (fele tönköly búzaliszt) 3 dkg élesztő bő 1 dl tej 20 dkg kézmeleg vaj 5 dkg porcukor 5 dkg barna nádcukor pici só 3 egész tojás + 2 Tojássárgája 10 dkg mazsola 1 citrom és 1 narancs reszelt héja jégcukor a díszítéshez Elkészítés: Az élesztőt kevés langyos tejben feloldjuk, felfuttatjuk, majd beleöntjük a lisztbe.
Húsvéti fonott kalács
Ünnepek » Húsvét
Hozzávalók: 3 dl langyos tej 6 dkg kristálycukor 1 csomag szárított élesztő 6 dkg vaj 50 dkg liszt 1 egész tojás 1 tojás sárgája Elkészítés: Az átszitált lisztbe belekeverem a langyos cukros tejben megfuttatott élesztőt, hozzáadom a vajat és a tojás sárgáját, jól átdolgozom, majd meleg helyen megkelesztem.
Húsvéti foszlós kalács
Ünnepek » Húsvét
Hozzávalók: 3,5 dl tej 1 kk cukor 3 dkg élesztő 50 dkg simaliszt 10 dkg vaj vagy margarin 5 dkg cukor és egy csipet só 3 tojás sárgája 5 dkg mazsola (de lehet mazsolátlan is) Elkészítés 1 dl langyos tejbe beletesszük a kávéskanálnyi cukrot és az élesztőt, majd meleg helyen megfuttatjuk.
Húsvéti karamellás kosárka (videó)
Ünnepek » Húsvét
Karamellás kosárkát készítünk, amit cukor tojásokkal díszítünk Ez egy gyorsan elkészíthető, egyszerű édesség. Hozzávalók 30 dkg cukor 4 dl tejszín víz dekoráció Elkészítése: Olvasszuk fel a cukrot, 3 evőkanál vizet rakjunk hozzá, így nem fog odaégni. Karamellizáljuk a cukrot.
Húsvéti kinder szelet
Ünnepek » Húsvét
Hozzávalók: A tésztához: 6 tojás (különválasztva a sárgája és a fehérje), 2 evőkanál víz, 10 evőkanál cukor, 2 evőkanál olaj, 10 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 csomag sütőpor. A krémhez: 2 csomag csokoládés puding, 6 dl tej, 25 dkg cukor, 15 dkg margarin, 3 dl tejszín, a tetejére 10 dkg étcsokoládé +1 kanál olaj.
Húsvéti kocsonya
Ünnepek » Húsvét
Nyakunkon a Húsvét, ilyenkor többek között elmaradhatatlan sokaknál a kocsonya is. Biztos vagyok benne, hogy a Kedves Olvasók szinte mindegyike tisztában van a kocsonya készítés rejtelmeivel, de talán néhányan jártak úgy, hogy nem akart megdermedni a „leves”.
Húsvéti májkrémes töltött tojás készítése (videó)
Ünnepek » Húsvét
A húsvétra is készíthető számos töltött tojás variáció közül most a májkrémes verziót készítjük el. Pillanatok alatt elkészül, és nagyon finom. Hozzávalók 2 db főtt tojás majonéz májkrém vaj só bors saláta csemege uborka Elkészítése: Törekedjünk arra, hogy a dekoráció harmonizáljon a töltelék ízével.
Húsvéti répatorta
Ünnepek » Húsvét
Hozzávalók: 30 dkg porcukor 1 csomag Bourbon vaníliás cukor 28 dkg liszt 1 csomag sütőpor ½ kávéskanál szódabikarbóna 10 dkg pirított, durvára darált dió ¼ teáskanálnyi só 1,5 teáskanál fahéj 4 tojás 2,4 dl olaj 34 dkg finomra reszelt sárgarépa 1 db közepes, reszelt alma / vagy kb.
Húsvéti rozmaringos-mustáros báránycomb
Ünnepek » Húsvét
Kiváló húsvéti különlegesség! Nem csak az elkészítése egyszerű, hanem a végeredmény is nagyon ízletes! Ha valami igazán különlegeset szeretne készíteni az ünnepi asztalra, ezt az ételt készítse el! Elkészítési idő: 10 perc páckészítés + fél nap pácolás + kb 170 perc Hozzávalók (4 adagra): A páchoz: 30 g fokhagyma (6 kb nagy gerezd) kb 1 szár friss rozmaring kb 2 nagy csi...
Húsvéti sonkaleves
Ünnepek » Húsvét
Hozzávalók: 40 dkg nyers füstölt sonka vagy tarja (esetleg füstölt csülök) 50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, kelkáposztacikk, gomba, lilakáposzta) 1 nagy fej vöröshagyma 1 csokor petrezselyemzöld 1 dl száraz vörösbor 1 dl tejföl 1 dl tejszín 1 evőkanál natúr reszelt torma 1 púpozott teáskanál liszt Elkészítés: A füstölt h...

1841 cikk | 30 / 185 oldal