Magyar konyha

   

Szüreti desszert
» Szüret
Hozzávalók (4 személyre): 4 közepes fürt csemegeszőlő, 500 g kristálycukor, 1 liter rizlingmust 4 dl-re beforralva, 8 évőkanál kukoricadara, 3 evőkanál kukoricaolaj, natúr must csemegeszőlőből, 1,5 l jeges citromos víz Elkészítése: A kristálycukrot aranysárgára karamellizáljuk, a szőlőfürtöket előbb megmártjuk, a forró, folyékony karamellben, majd nagyon gyors mozdu...
Szüreti káposzta
» Szüret
Nyírségi recept Hozzávalók: 70 dkg sertéscomb, 1 fej káposzta, 1 hagyma, 2 evőkanál olaj, fél liter must vagy újbor, 2 fürt szőlő, 1 csomag kapor, tejföl. Elkészítése: Kevés olajon a fél karikákra vágott hagymát megfonnyasztjuk, hozzátesszük a vékony csíkokra vágott sertéshúst, sóval, borssal fűszerezzük, majd ha barnára pirult, meglocsoljuk musttal.
Szüreti káposztás csülkös bableves recept (videó)
» Szüret
Szüreti káposztás egytál
» Szüret
Hozzávalók: 70 dkg sertéscomb 1 fej fehér káposzta 1 fej hagyma 2 evőkanál olaj 5 dl újbor 2 fürt szőlő 1 csokor kapor 1 kis pohár tejföl  Elkészítés: A félkarikára szeletelt hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzátesszük a vékony csíkokra vágott sertéshúst, és sóval, borssal fűszerezzük. Ha barnára pirult, meglocsoljuk a bor egy részével.
Szüreti kolbászleves
» Szüret
Hozzávalók: 30 dkg füstölt házikolbász, 1 dl száraz vörös bor, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyemgyökér, 15 dkg zeller és 15 dkg karalábé, 25 dkg kelbimbó, 1 fej vöröshagyma, só, törött bors, 4 db tojás, olaj, 10dkg gomba. Elkészítése: A zöldséget megtisztítjuk, feldaraboljuk.
Szüreti mediterrán töltött pulyka
» Szüret
Hozzávalók: 1 kisebb (növendék) pulyka, 1 citrom, 1 narancs, 1 fürt szőlő, 6 evőkanál olívaolaj, só, bors. A töltelékhez: 2 szép alma, 1 körte, 15 dkg dió, 2-3 darab csirkemáj, 1-2 evőkanál méz, diónyi vaj, só, bors. Elkészítése: Hámozzuk meg a körtét és az almát, szedjük ki a magházát, és kockázzuk fel.
Szüreti mustos kacsa
» Szüret
Hozzávalók: 2,5 kg pecsenyekacsa, 8 dkg vaj, 2 dl száraz fehérbor, 2 dl must, 3 cl étolaj, 30 dkg szőlő, 12 dkg dióbél, törött bors, só, 1 dl narancsszörp Elkészítése: A kacsát kívül-belül megsózzuk és bedörzsöljük törött borssal. Egy lábasban vajat hevítünk, a kacsát beletéve, mindegyik oldalára átfordítva elősütjük.
Szüreti sertéscsülök
» Szüret
Hozzávalók: 1 db kicsontozott (nem füstölt) hátsó csülök, 150 g gomba, 100 g főtt füstölt sonka, 50 g vöröshagyma, 10 g fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 dl must, 0,5 dl étolaj, 1 csomó petrezselyemzöld, só, őrölt bors Elkészítése: A megtisztított, megmosott nyers csülökhús belső felületét megsózzuk, felcsavarjuk, kötöző spárgával - sonkakötözéssel - összekötjük.
Szüreti sült báránycomb
» Szüret
Hozzávalók: 70 dkg báránycomb 4 fej vöröshagyma 2 evőkanál cukor 3 dl vörösbor 4 gerezd fokhagyma rozmaring, só, bors 3 dl húsleves Elkészítése: A báránycombot vágjuk szeletekre, és kevés olajban süssük elő, majd tegyük félre. A megmaradt olajban pirítsuk egész barnára a cukrot, majd tegyük hozzá a vöröshagymát és a fűszereket.
Szüreti szarvaspörkölt majorannás burgonyával
» Szüret
Hozzávalók (10 főre): bor (vörös) 4 dl bors borókabogyó 5 dkg burgonya 1,5 kg fokhagyma 3 gerezd hagyma 20 dkg kakukkfű 1 csomag majoranna petrezselyem fél csomag pirospaprika 2 evőkanál répa (sárga) 20 dkg sertészsír 5 dkg szalonna (füstölt) 20 dkg szarvascomb 2 kg szőlő 20 dkg só Elkészítése: A szarvascombból klasszikus pörköltet készítünk.

1841 cikk | 19 / 185 oldal