Hozzávalók (4 személyre):
4 közepes fürt csemegeszőlő,
500 g kristálycukor,
1 liter rizlingmust 4 dl-re beforralva,
8 évőkanál kukoricadara,
3 evőkanál kukoricaolaj,
natúr must csemegeszőlőből,
1,5 l jeges citromos víz
Elkészítése:
A kristálycukrot aranysárgára karamellizáljuk, a szőlőfürtöket előbb megmártjuk, a forró, folyékony karamellben, majd nagyon gyors mozdu...
Nyírségi recept
Hozzávalók:
70 dkg sertéscomb,
1 fej káposzta,
1 hagyma,
2 evőkanál olaj,
fél liter must vagy újbor,
2 fürt szőlő,
1 csomag kapor,
tejföl.
Elkészítése:
Kevés olajon a fél karikákra vágott hagymát megfonnyasztjuk, hozzátesszük a vékony csíkokra vágott sertéshúst, sóval, borssal fűszerezzük, majd ha barnára pirult, meglocsoljuk musttal.
Hozzávalók:
70 dkg sertéscomb
1 fej fehér káposzta
1 fej hagyma
2 evőkanál olaj
5 dl újbor
2 fürt szőlő
1 csokor kapor
1 kis pohár tejföl
Elkészítés:
A félkarikára szeletelt hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzátesszük a vékony csíkokra vágott sertéshúst, és sóval, borssal fűszerezzük. Ha barnára pirult, meglocsoljuk a bor egy részével.
Hozzávalók:
1 kisebb (növendék) pulyka,
1 citrom,
1 narancs,
1 fürt szőlő,
6 evőkanál olívaolaj, só, bors.
A töltelékhez:
2 szép alma,
1 körte,
15 dkg dió,
2-3 darab csirkemáj,
1-2 evőkanál méz,
diónyi vaj,
só, bors.
Elkészítése:
Hámozzuk meg a körtét és az almát, szedjük ki a magházát, és kockázzuk fel.
Hozzávalók:
70 dkg báránycomb
4 fej vöröshagyma
2 evőkanál cukor
3 dl vörösbor
4 gerezd fokhagyma
rozmaring, só, bors
3 dl húsleves
Elkészítése:
A báránycombot vágjuk szeletekre, és kevés olajban süssük elő, majd tegyük félre. A megmaradt olajban pirítsuk egész barnára a cukrot, majd tegyük hozzá a vöröshagymát és a fűszereket.