Hozzávalók:
15 dkg margarin vagy vaj
28 dkg kristálycukor
18 dkg finomliszt
6 tojás
20 dkg étcsoki
9 dkg őrölt mogyoró
fél citrom leve és héja
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a citrom levét és reszelt héját, a mogyorót és a lisztet.
Hozzávalók:
1 db készen kapható kakaós piskótakorong (saját készítésű piskótából biztos finomabb)
A krémhez:
10 + 28 dkg vaj
10 dkg liszt
5,5 dl tej
28 dkg cukor
2 nagy citrom leve és héja
A mázhoz:
15 dkg porcukor
3 evőkanál tej
1,5 evőkanál cukrozatlan kakaó
6-7 dkg vaj
Elkészítés:
1. A 10 dkg vajból és a lisztből világos rántást készítünk.
Hozzávalók:
Kb. 15 palacsintához:
25 dkg liszt (10 dkg teljes kiőrlésűt és 15 dkg csírás lisztet használtam)
2 egész tojás
1 csipet só
1 csapott evőkanál nádcukor
3 evőkanál olaj
1 közepes hámozott alma reszelve
kb. 2,5 dl tej
kb.