Az ezeréves Pannonhalmi Főapátság kolostorkerti gyógyászati múltjának feltárása közben került elő a több száz éves, kéziratos és nyomtatott könyvekből álló gyűjtemény, amely bizonyítja, hogy a pannonhalmi bencések ősi hagyománya volt a gyógyhatású italok (teák, likőrök, tinktúrák) készítése.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
5 dkg friss élesztő
1/2 pohár langyos tej
2 egész tojás
1 kis pohár tejföl
15 dkg margarin
10 dkg cukor
csipet só
ízlés szerint cukrozott kakaó
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a tejfölt, a maradék cukrot, picit sót, és kidolgozzuk a tésztát. Lisztezett deszkán kb.
Hozzávalók:
2 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre kakaópor
1 teáskanál fahéj
4 teáskanál sütőpor
10 dkg vaj
1 bögre tej
1 db tojás
étcsoki felkockázva
Elkészítés:
A lisztet, cukrot, kakaóport, fahéjat és sütőport keverd össze, majd morzsold össze a vajjal, amíg egy morzsakupacra hasonlít.
Hozzávalók:
A piskótához:
5 tojás
5 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál sütőpor
A krémhez:
2 csomag tejkaramella ízű főzős pudingpor
6 dl hideg tej
12 evőkanál cukor
20 dkg Rama margarin
Valamint:
5 db Mars csoki
10 db mini Mars csoki a torta tetejére
20 dkg tortabevonó tejcsokoládé
2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A krémhez ...