Magyar konyha - Receptek - Sütemények

   

Hagyományos ganca
Hozzávalók: 2 deci víz, 1 evőkanál zsír, csipet só és annyi liszt amennyit felvesz. 10 deka zsemlemorzsa. Elkészítés: A vizet egy lábasba öntjük beletesszük a sót és a zsírt. Ha felforrt, akkor beletesszük a lisztet és megfőzzük. A zsemlemorzsát megpirítjuk egy kis zsíron és kiskanállal beleszaggatjuk a tésztát. Forrón cukorral tálaljuk.
Hamis lúdláb szelet
Hozzávalók A tésztához: 4 tojás (nagy, 6,5-7 dkg-os) 16 dkg kristálycukor 4 ek víz 2 dkg kakaópor 14 dkg rétesliszt 1 csomag sütőpor csipetnyi só A krémhez: 8 dl tej 8 ek rétesliszt 2 tojás 25 dkg vaj 30 dkg porcukor 2 csomag vaníliás cukor A csokimázhoz: 20 dkg étcsokoládé 10 dkg vaj Elkészítése: El...
Hamis tiramisu
Mascarpone nélkül - mégis teljes az élvezet! Hozzávalók 4 személyre: 2 dl tejszín 25 dkg natúr vajkrém 2 csomag vaníliás cukor 30 dkg babapiskóta 1 csésze hideg erős kávé 0.5 evőkanál rum kakaó a díszítéshez   Elkészítés A tejszínt habbá verjük, majd összekeverjük a vajkrémmel és a vaníliás cukorral.
Házi csokipuding meggyel
Hozzávalók: 4 dl tej 1,5 dl tejszín 8 dkg étcsokoládé (70%-os) 1 evőkanál holland cukrozatlan kakaópor 2 (kisebb) evőkanál étkezési keményítő 4 evőkanál nádcukor tonkabab A meggyhez: 15 dkg magozott meggy 1 evőkanál méz 1 teáskanál cukor Elkészítés: A pudinghoz a tejet és a tejszínt felforraljuk (0,5 dl tej kivételével), hozzáadjuk a cukrot és az összetördel...
Házi Rafaello
Házi rafaello   krém: 6 tojás sárgája 4 dl tej 20 dkg cukor 1 vaníliás cukor 1 csomag (főzős) vanília pudingpor 20 dkg vaj   tészta: 6 tojás fehérje 25 dkg porcukor 10 dkg liszt 15 dkg kókuszreszelék                           Elkészítése: A krémhez a tojások sárgáját összekeverem a cukorral a vaníliás cukorral és aztán a pudingporral.
Hókifli
Hozzávalók: 35 dkg liszt,  25 dkg margarin/vaj,  5 dkg cukor,  pici só,  8 ek hideg víz,  1 ek 10 %-os ecet a töltelékhez: sűrű szilvalekvár Én az ujjaimmal dolgoztam össze, vigyázva, hogy túl ne melegítsem a tésztát; a lisztet összekevertem a cukorral és a sóval, hozzátettem a felkockázott hideg margarint, összemorzsoltam.
Hólabda
Hozzávalók: A tésztához: 40 dkg porcukor 8 evőkanál forró víz 8 tojás 25 dkg liszt 1 csomag sütőpor 2 evőkanál kakaó A krémhez: 1/2 l  tej 5 evőkanál liszt 25 dkg vaj 20 dkg porcukor kókuszreszelék Elkészítés: A porcukrot kikavarjuk a forró vízzel, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját.
Hulala-szelet
Hozzávalók Tésztalap 10 tojás 10 kanál porcukor 7 kanál enyhén púpozott liszt 3 kanál kakó 1 kávéskanál szódabikarbóna Barna krém 1 csomag vaníliapuding 3 dl tej 1/2 l Hulala tejszín 5 kanál porcukor 3 kanál kakó Fehér krém 1 csomag vaníliás puding 3 dl tej 5 kanál porcukor 1/2 Hulala tejszín Csokimáz 2 db étcsokoládé 10 kanál olaj Elkészítés...
Húsvéti citromtorta
A recept hozzávalói (4 személyre) A piskótához 7 db tojás 7 csapott evőkanál porcukor 7 csapott evőkanál liszt  kevés sütőpor A krémhez 4 dl tej 2 csomag vanília ízű pudingpor 25 dkg Rama 20 dkg porcukor reszelt citromhéj ízlés szerint citromlé ízlés szerint Elkészítés A sütőt előmelegítjük. Egy kb.
Húsvéti töltött kalács
Hozzávalók 1 db 26 cm-es sütőformához: A tésztához: 500 g búzaliszt (BL55) 50 g porcukor 50 g vaj 30 g élesztő (friss) 6 g só 1 db tojás 220 ml tej (2,8%-os) 5 g vaníliás cukor - bourbon 1 db citrom reszelt héja A töltelékhez: 100 g marcipán 250 g meggy (befőtt, lecsurgatott) A kenéshez: 1 db tojás Elkészítés Kili...

381 cikk | 18 / 39 oldal