Hozzávalók:
2 deci víz,
1 evőkanál zsír,
csipet só és
annyi liszt amennyit felvesz.
10 deka zsemlemorzsa.
Elkészítés:
A vizet egy lábasba öntjük beletesszük a sót és a zsírt.
Ha felforrt, akkor beletesszük a lisztet és megfőzzük.
A zsemlemorzsát megpirítjuk egy kis zsíron és kiskanállal beleszaggatjuk a tésztát.
Forrón cukorral tálaljuk.
Mascarpone nélkül - mégis teljes az élvezet!
Hozzávalók 4 személyre:
2 dl tejszín
25 dkg natúr vajkrém
2 csomag vaníliás cukor
30 dkg babapiskóta
1 csésze hideg erős kávé
0.5 evőkanál rum
kakaó a díszítéshez
Elkészítés
A tejszínt habbá verjük, majd összekeverjük a vajkrémmel és a vaníliás cukorral.
Hozzávalók:
35 dkg liszt,
25 dkg margarin/vaj,
5 dkg cukor,
pici só,
8 ek hideg víz,
1 ek 10 %-os ecet
a töltelékhez: sűrű szilvalekvár
Én az ujjaimmal dolgoztam össze, vigyázva, hogy túl ne melegítsem a tésztát; a lisztet összekevertem a cukorral és a sóval, hozzátettem a felkockázott hideg margarint, összemorzsoltam.
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg porcukor
8 evőkanál forró víz
8 tojás
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
A krémhez:
1/2 l tej
5 evőkanál liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
kókuszreszelék
Elkészítés:
A porcukrot kikavarjuk a forró vízzel, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját.
A recept hozzávalói (4 személyre)
A piskótához
7 db tojás
7 csapott evőkanál porcukor
7 csapott evőkanál liszt
kevés sütőpor
A krémhez
4 dl tej
2 csomag vanília ízű pudingpor
25 dkg Rama
20 dkg porcukor
reszelt citromhéj ízlés szerint
citromlé ízlés szerint
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük. Egy kb.
Hozzávalók
1 db 26 cm-es sütőformához:
A tésztához:
500 g búzaliszt (BL55)
50 g porcukor
50 g vaj
30 g élesztő (friss)
6 g só
1 db tojás
220 ml tej (2,8%-os)
5 g vaníliás cukor - bourbon
1 db citrom reszelt héja
A töltelékhez:
100 g marcipán
250 g meggy (befőtt, lecsurgatott)
A kenéshez:
1 db tojás
Elkészítés
Kili...