Magyar konyha - Receptek - Sütemények

   

Illatos húsvéti kalács
Hozzávalók 1 tortaformányi: A tésztához: 500 g búzaliszt (BL55) 7 g élesztő (instant) 100 g vaj 100 g porcukor 10 g só 10 g vaníliás cukor - bourbon 1 db tojássárgája 1 db citrom héja 2 csapott kávéskanál rum - barna 2 púpozott evőkanál kakaópor - holland A töltelékhez: 250 g túró (félzsíros) 80 g kristálycukor 10...
Illatos túrókocka
  Hozzávalók . a tésztához : 14 dkg. cukor 14 dkg. liszt 6 tojás  2 tasak vaníliáscukor 1/2 citrom héja 1 kávés kanál citromlé 1 csapott teáskanál sütőpor   a krémhez : 50 dkg.friss tehéntúró 20 dkg. vaj 15 dkg. porcukor 2 tasak vaníliáscukor 1/2 citrom leve és héja 30 dkg. savanykás lekvár    Elkészítése: A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk.
Jogász torta
Az édesanyám,a múlt század 30-as éveinek a legelején összeírt receptjei közül válogattam párat, mind olyan hogy az a bizonyos időszakban nem volt lehetőség rá: Jogász torta - 14 deka cukrot, 7 tojás sárgájával habosra keverünk, 4 szelet reszelt csokoládét és 3 deka szitált zsemlemorzsát, 5 tojás felvert habját keverjük bele.
Joghurtos sütemény
Hozzávalók 1 csomag darált háztartási keksz (2500g) kis tej 4 pohár tetszés szerinti joghurt 25 dkg túró gyümölcs (az évszaknak megfelelő) 1 csésze zselatinpor 1 dl tejszín   Elkészítés A kekszet ledaráljuk, kevés tejjel összegyúrjuk, majd tortaformába simítjuk. Ez lesz a sütemény alja. Hűtőbe tesszük.
Kakaós Csiga
Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 5 dkg vaj egy tojás 5 dkg cukor kb 2 dl tej csipet só 2 dkg élesztő A kakaós tölteléknek: 10 dkg olvasztott vaj 3 púpozott evőkanál cukor 3 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor Elkészítés: Kelt tésztát készítek: a langyos, másfél deciliternyi tejbe elkeverek egy evőkanál cukrot, belemorzsolom az élesztőt.
Kakaós kalács
lkészítési idő: kb 190 perc Hozzávalók (1 kalácshoz) A tésztához: 500 g liszt (BL80) 100 ml kefir, vagy joghurt 100 ml tej 100 g cukor 10 g vaníliás cukor 50 g kókuszreszelék 2 db egész tojás 70 g olvasztott vaj 1 csapott teáskanál só 15 g élesztő 1 késhegynyi aszkorbin sav (elhagyható, patikában beszerezhető) 50 g mazsola (elhagyható) A kakaós tészta ízesítés...
Kakaós ostoros kalács
Hozzávalók a tésztához: - 70 dkg liszt - 5 dkg élesztő - 4 dl tej - csipet só - 6 dkg kristálycukor - 3 tojássárgája - 3 evőkanál étolaj - 5 dkg olvasztott vaj   A kakaós töltelékhez: - 25 dkg puha margarin - 3 csomag vaníliás cukor - 20 dkg porcukor - 4 evőkanál kakaópor   + a tetejére a lekenéshez: egy tojássárgája pici tejjel és csipet cukorral összekeverve.
Kakaós sütemény
Hozzávalók: -15 dkg cukor -4 dkg kakaó -25 dkg liszt szitálva -5 dkg vaj -2,5 dl tej -1 db tojás -1 cs. sütőpor  Elkészítése: Összedolgozzuk a vajat, a tojást és a cukrot. A sütőport összekeverjük a liszttel és apránként a tésztához keverjük, közben tejet is hozzáöntjük. A végén a kakaót is belekeverjük, majd előmelegített sütőben 150°C-fokon kb. 20 percig sütjük.
Kalácspuding
A recept hozzávalói (6 személyre) 40 dkg száraz kalács 6 db tojás 15 dkg cukor 0.25 kiskanál só + 1 csipet 3.
Káposztás kelt kifli
Tészta: 50 gkg liszt só 1 evőkanál cukor 1 kocka élesztő 1,5 dl étolaj 3 dl meleg tej, de legalább langyos   Én minden hozzávalót ebben a sorrendben egyberakom és összegyúrom.   Hagyom kelni 1-2 órát.    Ha megkelt a tészta akkor 4 felé osztom és mind a 4 tésztát kilapítom és felvágom mindegyiket 8 darabra.

381 cikk | 19 / 39 oldal