Magyar konyha - Receptek - Sütemények

   

Kuglóf
Hozzávalók 4-6 személyre: 22 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg liszt, 4 tojás, 1 dl víz, 1 dl olaj, 1/2 csomag sütőpor, kakaó. Elkészítés: A tojássárgákat a kristálycukorral kikeverjük, lassan csöpögtetve hozzáadjuk a vizet, olajat és elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a keményre felvert tojásfehérjét lazán belekeverjük.
Kukucskáló túrós, meggyel
Hozzávalók: A golyókhoz: 12,5 dkg Rama margarin 20 dkg liszt 3 evőkanál kakaó 15 dkg cukor 2 db tojás fél csomag sütpor csipetnyi fahéj magozott meggy (kb.35-40 szem) A tésztához: 50 dkg túró 25 dkg cukor 12,5 dkg Rama margarin 1 csomag vaníliáscukor 1 csomag vaníliás pudingpor 4 db tojás reszelt citromhéj Elkészítés: A golyó alapanyagait összegyúrjuk.
Kürtőskalács
A Székelyföldről származó kürtőskalács a kályhacsőről kapta a nevét, hiszen a székelyek a kályhacsövet kürtőcsőnek nevezik, a kürtőskalács sütőfa nagysága és átmérője is erre utal. A leleményes székely a keményfa parazsát, amit a főzéshez és melegedéshez használt, még valamire fel akarta használni.
Legényhódító sütemény
Tésztához -3-4 evőkanál tej -1 cs. sütőpor -50 dkg liszt -1 cs.
Lekváros bukta
Hozzávalók: a kovászhoz: 1 evőkanál finomliszt, 3 dkg friss élesztő, 1 evőkanál porcukor, 1 dl tej; a tésztához: 50 dkg finomliszt, 2 evőkanál porcukor, kevés tej, 4 dkg vaj vagy margarin, 3 tojás sárgája, csipetnyi só; a töltelékhez: 30 dkg lekvár (minél keményebb vagy szárazabb, annál jobb); a tészta tetejére: 10 dkg zsír.
Lekváros tekercs
Hozzávalók: kb. 10 szelethez: 4 tojás, 24 dkg cukor, 15 dkg liszt, fél tasak sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 1,5 kg őszibarack (befőtt is lehet), 1 kis üveg (kb. 1 dl) pikáns lekvár, 5 dkg mandulaforgács, Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből 8 evőkanál meleg vízzel kemény habot verünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Levendulakrémmel töltött csokoládérolád
Hozzávalók: 16-18 szelethez, 28 X 28 cm-es tepsiben: A tésztához: 10 dkg jó minőségű csokoládé (min.
Limoncellós tiramisu
Bódító - és hódító. Azoknak ajánljuk, akik kedvelik a savanykás ízeket. Hozzávalók 4 személyre: 5 db tojás 15 dkg cukor 2.5 dl limoncello likőr 5 db citrom 2 dl víz 45 dkg mascarpone savoiardi (vagy más babapiskóta) Elkészítés A tojásokat szétválasztjuk.
Linzer torta
Hozzávalók: 30-30 dkg őrölt mandula és liszt, 1 citrom reszelt héja, fél teáskanál fahéj, 5 evőkanál gyümölcscukor, 2 teáskanál édesítőszer, 1 tojás, 5 evőkanál tej, 15 dkg vaj, 25 dkg málnalekvár, vaj a formához Elkészítés: A lekvár kivételével összedolgozzuk a hozzávalókat. A sütőt előmelegítjük.
Lúdláb
Hozzávalók: 5 tojásból sütött piskóta (nagy tepsiben, kb.

381 cikk | 24 / 39 oldal