Hozzávalók:
20 dkg mogyoróvaj (darabos)
10 dkg vaj
5 dkg mandula
10 dkg cukor
20 dkg liszt
2 tojás
1 teáskanál vanília-aroma
1 teáskanál sütőpor
2 kanál tej
20 dkg fehér csoki
A csokoládémázhoz:
1 kanál vaj
2-3 kanál kakaópor
ízlés szerinti cukor
víz
Elkészítés:
A fehér csokit érdemes jóval előbb kitenni meleg helyre, hogy jól megolvadjon, mert akkor nem...
A madeleine egy francia aprósütemény, mely saját hazájában nagyon népszerű. Ez itt egy mandulás madeleine recept. Különböző receptvariációkkal készítenek minden féle ízben a pisztáciástól kezdve a kókuszon, vagy a citromon át számtalan változatot.
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg babapiskóta
Amoretto likőr (mandulalikőr)
2 dkg őrölt mandula
3 db tojás
50 dkg mascarpone krém
2 evőkanál cukor
hideg lefőzött kávé
holland kakaópor a tetejére
Elkészítés
A babapiskótákat két darabra törjük, a mandulalikőrrel kicsit meglocsoljuk, kelyhekbe rakva, majd a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, a darált manduláva...