Magyar konyha - Receptek - Sütemények

   

Mákos meggyes kocka
Hozzávalók: 2 bögre darás liszt, 2 bögre cukor, 2 bögre darált mák, 2 tojás, 2 bögre tej, citrom reszelt héja, 1 csomag sütöpor, 1 üveg meggybef~ott vagy 1 kg fejtett meggy (A bögre 3 dl-es) !!!   Elkészítése: 1.a cukrot a tojással habosra keverjük 2.hozzáadjuk a tejet 3.a sütőport belekeverjük a lisztbe 4.belekeverjük a lisztet és a mákot a masszába 5.
Mákos perecek – fehér csokoládéval
Hozzávalók: kb.
Mákos rolád mandarin krémmel
Hozzávalók(12 szelethez): 4 tojás, 4 evőkanál víz, 15 dkg porcukor, 1 teáskanál vaníliás cukor, csipetnyi só, 10 dkg teljes őrlésű liszt, 1 teáskanál sütőpor, 10 dkg darált mák, 1 csomag habfixáló, 5-6 db mandarin, 5 dl tejszín, 25 dkg sovány túró, 6 dkg méz, 2 dl joghurt, porcukor meghinteni, sütőpapír Előkészítés: Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral; a süt...
Mákvirág kalács
Ez a mákos kalács egy igazán ízletes, és látványos ünnepi kalács.
Málnalekváros csokoládétorta
Hozzávalók: A tésztához: 12,5 dkg csokoládé (60%-os) 10 dkg vaj 1 teáskanál vanília-aroma 1 teáskanál instant kávé 5 dkg pörkölt, darált mandula 1 evőkanál liszt 1/2 evőkanál kakaó csipet só 2 db tojás 10 dkg barna cukor (por) A töltelékhez: málnalekvár (vagy fagyasztott málnából főzött dzsem) A csokoládémázhoz: 12,5 dkg csokoládé (60 %-os) 1 dl tejszín...
Mandulás blondie
Hozzávalók: 20 dkg mogyoróvaj (darabos) 10 dkg vaj 5 dkg mandula 10 dkg cukor 20 dkg liszt 2 tojás 1 teáskanál vanília-aroma 1 teáskanál sütőpor 2 kanál tej 20 dkg fehér csoki A csokoládémázhoz: 1 kanál vaj 2-3 kanál kakaópor ízlés szerinti cukor víz Elkészítés: A fehér csokit érdemes jóval előbb kitenni meleg helyre, hogy jól megolvadjon, mert akkor nem...
Mandulás csokitorta
Hozzávalók: A piskótához: 6 tojás csipetnyi só 25 dkg cukor 12,5 dkg liszt 12,5 dkg étkezési keményítő 1 teáskanál sütőpor 0,5 dl narnacslikőr (vagy narancslé) A krémhez: 20 dkg vaj 15 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 5 dkg darált mandula 2-3 evőkanál keserű kakaó - ki hogy szereti Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztom.
Mandulás madeleine
A madeleine egy francia aprósütemény, mely saját hazájában nagyon népszerű. Ez itt egy mandulás madeleine recept. Különböző receptvariációkkal készítenek minden féle ízben a pisztáciástól kezdve a kókuszon, vagy a citromon át számtalan változatot.
Mandulás tiramisu
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg babapiskóta Amoretto likőr (mandulalikőr) 2 dkg őrölt mandula 3 db tojás 50 dkg mascarpone krém 2 evőkanál cukor hideg lefőzött kávé holland kakaópor a tetejére   Elkészítés A babapiskótákat két darabra törjük, a mandulalikőrrel kicsit meglocsoljuk, kelyhekbe rakva, majd a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, a darált manduláva...
Mandulás-meggyes csokitorta
Hozzávalók: A piskótához: 8 tojás 8 evőkanál porcukor 1 dl víz 3 evőkanál finomliszt 4 evőkanál rétesliszt 3 evőkanál kakaópor fél csomag sütőpor 1 kávéskanál szódabikarbóna 1 evőkanál kakaó A krémhez: 1 csomag csokoládés puding 2 evőkanál finomliszt 3 evőkanál kakaópor 3 evőkanál cukor 5 dl tej 3 evőkanál kakaó 5 dkg csokoládé (csokidarabok) 1 db rumaro...

381 cikk | 26 / 39 oldal