A recept hozzávalói (4 személyre)
50 dkg liszt + a dagasztáshoz
3 dkg porélesztő
11 dkg vaj
0.5 dl + 2 evőkanál tej
0.5 dl víz
2 evőkanál cukor
0.5 kiskanál só
2 db tojás
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 dkg mazsola
olaj
baracklekvár a tálaláshoz
Elkészítés
A liszt felét összekeverjük az élesztővel.
Ha szerettétek a négerkockát, akkor ezt a torta is nyerő lesz. Csokiimádóknak dupla élvezetet nyújt, hiszen nem csak a tésztába kerül kakaó, hanem a tortát is olvasztott csoki borítja. Elkészítése egyszerű. Születésnapokra, ünnepekre, családi, baráti összejövetelekre pompás sütemény.
Hozzávalók:
A tésztához:
200 g vaj
100 ml habtejszín
375 g búzaliszt (BL55)
2 db tojássárgája
8 g só
A díszítéshez:
tojás
olajos magok vegyesen
Elkészítés
Előkészítünk egy lepapírozott sütőlemezt, és előmelegítjük a sütőt 200 C-ra.
Az összes összetevőt egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk a tésztát.
Hozzávalók:
40 g vaj
40 g kristálycukor
4 tojássárgája
15 g élesztő
180-200 ml langyos tej
300 g liszt
csipet só
vaj a tepsi kikenéséhez
Tetejére:
sárgabarack lekvár
4 tojásfehérje
200 g kristálycukor
Elkészítés:
100 ml tejet melegítsünk meg, adjunk hozzá egy kiskanál kristálycukrot, majd az élesztőt belemorzsolva futtassuk azt fel.
Hozzávalók:
1 1/2 csésze tejszín
1/2 csésze 3,5 %-os tej
12 dkg minél magasabb kakaótartalmú étcsoki
6 tojássárgája
3 evőkanál barnacukor
csipet cayenne bors
pár csipet fleur de sel (sóvirág)
Elkészítés:
150 fokra előmelegítjük a sütőt.
A tejszínt a tejjel egy lábasban elkezdjük összemelegíteni.