Sajtkrémmel töltött pogácsa
Hozzávalók a tésztához :
20 dkg margarin
40 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
2 evőkanál tej
2 kávéskanál só
1 db tojás
tejföl
Rama margarin a sütőlap megkenéséhez
a töltelékhez:
12 dkg vaj vagy margarin
2 dl tej
1 evőkanál liszt
2 db tojássárgája
10 dkg reszelt trappista sajt
3 dkg reszelt füstölt sajt
Elkészítése:
A liszttel elmorzsolju...
Hozzávalók:
4 db tojás
40 dkg liszt
2 dl tejföl
20 dkg
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 kg sárgabarack
házi meggylekvár
só
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval és egy kevés cukorral kemény habbá verem. A sárgájákat a többi cukorral és a puha margarinnal szintén jó habosra keverem.
hozzávalók 4 főre
50 dkg darált háztartási keksz
25 dkg porcukor
25 dkg vaj (vagy margarin)
kevés tej
1/2 rumaroma (12,5 g)
3 ek kakaópor (nem cukrozott)
1 mandulaaroma
1 tortabevonó
3 ek napraforgó olaj
elkészítés
A darált kekszet, a porcukrot, a vajat és a szükséges mennyiségű tejet összegyúrjuk.
A tésztát két egyenlő részre vesszük.
Hozzávalók:
15 dkg étcsokoládé
4 dkg fehér csokoládé
15 dkg vaj
10 dkg cukor
4 dkg liszt
3 tojás
Elkészítés:
Vízgőz fölött összeolvasztjuk a csokit, a cukrot és a vajat. Aztán a csokikrémhez hozzákeverjük a tojásokat, 3 dkg lisztet és egy pici sót.