Hozzávalók:
Piskóta:
6 tojás
6 evők. cukor
6 evők. liszt
késhegynyi szódabikarbóna
Krém:
70-90 dkg szőlő
2 cs. vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
1 l tej
1 dkg vaj
A piskótához a tojásokat ketté választjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáját, a szódaport, végül fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
Hozzávalók:
A tésztához
50 dkg liszt (jelen esetben tönköly fehérliszt)
1 db nagyobb héjában főtt krumpli kihűtve, összetörve
fél csomag élesztő (friss vagy instant)
só, 1 evőkanál olaj
tej, langyos víz
A tetejére
3,5 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt füstölt trappista
3 nagy fej hagyma
10 dkg húsos szalonna (jelen esetben kevéssé húsos, de annál finom...
Hozzávalók:
6 tojás (ha kicsik, akkor 7 tojás)
6 kanál cukor
6 kanál liszt
1 mk szalakáli
Töltelék:
3 dl tejszínhab
1 vaníliapuding /főzős/
cukor, ízlés szerint
málna (fagyasztott is jó)
Elkészítése: A tekercsbe mindig szalakálit teszek, mert könnyebb hajtani, megsütöm a piskótát, kiborítom deszkára, hagyom teljesen kihűlni, és nagyon él...