Hozzávalók:
3 evőkanál gluténmentes liszt
6 dkg vaj
10 étcsokoládé
2 db tojás
15 dkg nádcukor
15 dkg mogyoró apróra vágva
Elkészítés:
Egy lábasba vizet teszünk, és gőz felett felolvasztjuk a csokoládét és a vajat. A cukrot a tojással habosra keverjük, majd a vajas csokoládét hozzáadjuk, beletesszük a mogyorót, és végén a lisztet.
Hozzávalók:
250 g liszt
50 g őrölt mogyoró (nem földi!)
20 g élesztő
2 dl (rizs)tej
5-6 ek nádcukor + a tetejére
1 vanília kikapart belseje
1 citrom reszelt héja
A tetejére:
kb. fél kiló szilva, kimagozva, elnegyedelve
Elkészítése:
A tésztához valókból ruganyos, picit lágy tésztát gyúrtam, majd jó másfél órát kelni hagytam.
Hozzávalók
Fél csésze vaj
1,5 csésze zabpelyhes keksz összemorzsolva
2 csésze kókuszreszelék
400 g sűrített tej
2 tábla csokoládé (ét vagy tej)
Fél csésze krémes mogyoróvaj
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Olvasszuk fel a vajat a sütőben, majd az összetört zabpelyhes kekszet szórjuk rá, és oszlassuk el egyenletesen.
A recept hozzávalói (4 személyre)
20 dkg darált keksz
3 dkg mogyoróvaj
3 dkg porcukor
10 dkg vaj
kevés víz
A töltelékhez:
3 és 1/2 dl tejszín
8 dkg porcukor
12 dkg mogyoróvaj
5 evőkanál tej
2 evőkanál kakaópor
6 dkg mogyoró
Elkészítés
A tészta hozzávalóit elmorzsoljuk, és annyi vizet aduk hozzá (kb. 2-3 evőkanál), hogy éppen hogy összeálljon.
Hozzávalók:
30 dkg durvára darált dió
15 dkg durvára darált kandírozott narancshéj
20 dkg barna cukor
12 dkg vaj
1 púpos evőkanál liszt
2 dl tejszín
2 kupaknyi rózsavíz (el is maradhat)
4 kupaknyi fehér rum
őrölt fahéj ízlés szerint
A mázhoz:
20 dkg étcsoki (pasztilla)
kevéske olaj
Elkészítés:
Az alapanyagokat a liszt kivételével egy edényben lassan, keverg...
Hozzávalók
1 kg liszt
1 kanálnyi margarin vagy zsír
25 dkg cukor
2 púpos mokkáskanál őrölt fahéj
15-20 szem tört szekfűszeg
késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés
Egy kanálnyi zsírt vagy margarint összedolgozunk és hozzáadjuk a csésze tejben összekevert 2 dkg szalakálét, a 4 tojássárgáját és a 30 dkg olvasztott mézet. 1-2 óráig pihentetjük, aztán kiszaggatjuk.
Hozzávalók:
¾bögre liszt (≈90 g)
1 tk szódabikarbóna
1 tk fahéj
½ tk só
¼tk őrölt szerecsendió
3 tojás
1 bögre nádcukor (190 g)
2/3 bögre sütőtökpüré (170g)
3-4 ek mák (darálatlan)
némi porcukor
250 g mascarpone
1 narancs reszelt héja
néhány csepp narancsolaj
Elkészítése:
A lisztet összekevertem a fűszerekkel és a szódabikarbónával.
Hozzávalók:
Krém:
20 dkg cukor
0,5 dl víz
5 dl tej
1 vaníliás puding por
2 ek liszt
2 tojás sárgája
narancs lekvár
1 narancs reszelt héja
Piskóta
6 tojásból piskóta+ 2 tojás fehérje, ami a krémből kimaradt
A 20 dkg cukrot lekaramellizálok, amikor már kandiscukor jellegű az állaga vigyázni kell mert gyorsan olvadásnak indul és könnyen leéghet.