Magyar konyha - Receptek - Sütemények

   

Lúdláb II
Hozzávalók: 5 tojás 5 evőkanál cukor 5 evőkanál liszt 2 evőkanál kakaópor A krémhez: 3 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor 1 evőkanál kakaópor 3 evőkanál kristálycukor 20 dkg vaj 10 dkg étcsokoládé kb. 15-20 szem magozott meggy A tetejére: 20 dkg tortabevonó csokoládé 1/2 dl olaj Elkészítés: A tojássárgákat a cukorral keverd habosra.
Lúdláb szelet
Hozzávalók: 3×4 tojásból kakaós piskóta A krémhez: 6 dl tejszín 15 dkg étcsokoládé 8 dkg cukor 40 dkg magozott meggy + a leve rum A tetejére: 10 dkg csokoládé olaj Elkészítés: A krémhez a tejszín a csokival és a cukorral előző nap felforraljuk, majd felhasználásig hűtőben tartjuk. A meggyet meglocsoljuk némi rummal, és állni hagyjuk.
Lustarétes
hozzávalók 6 főre 20 dkg málna 25 dkg túró 20 dkg liszt 1/2 tasak sütőpor 10 dkg porcukor 10 dkg vaj 2 kisebb tojás 1 dl tej 1 tasak vaníliás cukor csipet só     elkészítés A vaj felével vastagon kikenünk egy kisebb (kb. fél gáztepsinyi méretű) tepsit. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral, belekeverjük a sütőport és a sót. A lisztes egyveleg felét a tepsibe szórjuk.
Macaron gyömbéres tejcsokoládékrémmel
Hozzávalók: 100 g porcukor 100 g darált mandula 40-40 g tojásfehérje 25 g cukor 35 g víz 100 g cukor 200 g tejcsokoládé 1 dl tejszín 1 teáskanál őrölt gyömbér Elkészítés: A csokoládét olvasszuk fel gőz fölött, majd keverjük hozzá a gyömbért és a tejszínt. Hűtsük le. A 100 g cukorból és a vízből főzzünk szirupot, melegítsük 110 °C-ra.
Madártej
Egy kis madártej-etimológia Gondolkodtatok már azon, vajon honnan ered a madártej kifejezés? Van a madárnak teje? Micsoda faramuci név ez? A fehér gombócok talán a fiókák? Nem, a madártej elnevezés egy érdekes, több ezer éves szójáték származéka. Az ókorban azokat a finomságokat, melyekhez szinte lehetetlen volt hozzájutni, a madarak teje kifejezéssel illették.
Madártej
Hozzávalók: 4 tojás 15 dkg cukor 1,5 l tej 2 rúd vanília (vagy 1 csomag vaníliás cukor) 2 evőkanál liszt 5 dkg mazsola Elkészítés: A tojásfehérjéket 3 evőkanál cukorral jó kemény habbá verjük. Egy nagy, legalább 3-4 literes lábasban tejet forralunk. A csendesen gyöngyöző tejbe (vízbe mártott) evőkanállal tojásnyi galuskákat szaggatuk a felvert habból.
Madártej szelet
Hozzávalók 12 főre -Tésztához: 8 tojásfehérje 8 ek porcukor 8 ek liszt 1 cs sütőpor -Krémhez: 25 dkg margarin 15 dkg porcukor Főzött krémhez: 8 tojássárgája 5 ek porcukor 5 ek liszt 2 ek vaníliás cukor 4 dl tej -Tetejére: 0,5 l Hulala (tejszin) Elkészítés: A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és óvatosan összekeverjük a porcukorral, liszttel és s...
Mákos guba
Még a századforduló utáni első évtizedekben abban a hiszemben sütöttek gubát karácsonyra, hogy a sokszemű mák sok szerencsét, sok pénzt hoz az új esztendőben.
Mákos guba vaníliapudinggal
Hozzávalók: 4-6 db kifli, 1 csomag vanília puding, 7 dl tej, 1/2 csomag mazsola, 1 evőkanál cukor, 5 dkg mák Elkészítése: Elkészítjük a vaníliapudingot a tasakon található leírás alapján, azzal a módosítással, hogy 7 dl tejet használunk hozzá és még egy evőkanál cukorral édesítjük. A kifliket karikára vágjuk, és lapos tálakra simítjuk egy rétegben.
Mákos kupola
Hozzávalók(8-10 darabhoz): 5 tojás, kb.

381 cikk | 25 / 39 oldal