Magyar konyha - Legolvasottabb cikkek

   

Burgonyafasírt sajttal és brokkolival
Receptek » Vegetáriánus
Hozzávalók: Fél kiló áttört főtt krumpli (vagy ugyanilyen mennyiségű krumplipehelyből készített püré) 20 dkg reszelt sajt (lehet többféle is) 2 egész tojás só csipetnyi reszelt szerecsendió két nagyobb gerezd fokhagyma 20 dkg brokkoli zsemlemorzsa a panírozáshoz olaj a kisütéshez. Elkészítés: A brokkolit megtisztítva, rózsáira szedve forrásban levő sós vízbe dobjuk.
Burgonya ganca
Receptek » Főételek
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 10 dkg ráma, 5 dkg sajt, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, só. Elkészítése: A burgonyát sós vízben puhára főzöm, és áttöröm. 10 deka ráma margarinnal simára keverem, 5 dkg reszelt sajttal dúsítom. A burgonya levéből hozzáöntök annyit, hogy főzelék sűrűségű legyen. 1 fej hagymát apró kockákra vágok és kevés olajon üvegesre pirítom.
Diós, rumos, kávés szelet
Hozzávalók: Tésztához: 3 tojás 15 dkg porcukor 3 dl tejföl 20 dkg liszt 10 dkg darált dió fél csomag sütőpor csipet só 1 csomag vaníliás cukor Krémhez: 6 dl tej 2 db tojás 80 g étkezési keményítő vagy 2 csomag vaníliás pudingpor rum vagy rumaroma ízlés szerint 2 kávéskanál kávépor vagy cappuccino vagy lefőzött erős feketekávé 10-15 dkg cukor 2 csomag vaníl...
Bors
» Fűszerek
A fekete-, a fehér- és a zöldbors egy trópusi cserje különböző érettségi fázisban szedett és különbözőképpen kezelt termése. Nem rokonuk, csak formailag, aromában vagy csípősségben hasonlít hozzá a szegfűbors, a szecsuáni bors, a németbors, a csomborbors, a cayenni bors, a törökborsról - csípős pirospaprika magyar névváltozata - nem is beszélve.
Győri likőrök
Italok » Különleges magyar likőrök
A Győri Likőrgyár Zrt. és termékei. Valaha fél Magyarország ezeket a nedüket kóstolgatta. Története tanulságos az elmúlt 20 év eseményeinek sodrában. Cégünk jogelődjét 1884-ben a Lloyd Kereskedelmi Egylet alapította Győrben. Alapításától napjainkig szeszipari termékek előállításával, valamint kereskedelmével foglalkozott. Története során többször került állami és magántulajdonba.
Fenyőméz
Gyógynövények » Méz
Az édesharmatméz egyik fajtája, amelyeket nem virágról, hanem fenyőfák zsenge rügyeinek édes nedvéből és a leveleken található édes harmatból gyűjtenek össze a méhecskék. A fenyőméz sötét színű, igen kellemes illatú és ízű méz. Valamennyi méz közül a legnagyobb ásványianyag-tartalommal rendelkezik. Érdekesség, hogy a jegenyefenyő-erdőkben gyűjtött méznek dióra emlékeztető az íze.
A víz ereje (videó)
Gyógynövények » Egészség ABC
Életünk egyik alapeleme a víz - nem mindegy azonban, hogy mennyit és milyet iszunk. A böjtölés során ennek még nagyobb a jelentősége. Miért fontos a víz? A testünk azért öregszik olyan gyorsan, mert a sejtekbe nem tudnak bejutni a tiszta víz molekulák.
A sörfőzés rejtelmei
Italok » Sör
Sört főzni a világ legegyszerűbb dolga. Igaz az eredmény kétséges, hiszen a mindennapok egyen-söreihez szokott ízlésünk, valami egész mással és mindenképpen valami eredetivel találja szemben magát. Arról nem is beszélve, hogy amit a konyhánkban a négy alapanyagból – malátából, komlóból, vízből és sörélesztőből – előállítunk jövedéki termék és a jelek szerint az is marad.
Burgonya-leves
Receptek » Levesek
Minden személyre két darab nagyobb fajta burgonyát vegyünk, tisztítsuk azt meg nyersen, aztán vágjuk fel szép egyenlő kockákba. Tegyünk egy fazékba mindenféle zöldséget és az árva levesekhez szükséges mennyiségű vizet: három személyre egy liternyit.
Bencés likőrcsalád
Italok » Különleges magyar likőrök
Az ezeréves Pannonhalmi Főapátság kolostorkerti gyógyászati múltjának feltárása közben került elő a több száz éves, kéziratos és nyomtatott könyvekből álló gyűjtemény, amely bizonyítja, hogy a pannonhalmi bencések ősi hagyománya volt a gyógyhatású italok (teák, likőrök, tinktúrák) készítése.

1841 cikk | 16 / 185 oldal