Magyar konyha - Legolvasottabb cikkek

   

Rosé bor kultúrája
Italok » Borok
Rosé bor kultúra A roséfogyasztás hagyománya külföldön több évtizedes múltra tekint vissza, Magyarországon azonban csak 10-15 éve jelentek meg nagyobb számban a termelők a piacon roséikkal. Bizonyos tévhitek végett a fogyasztók ódzkodtak az "újfajta" boroktól, hiszen nem tudták, hogy mi ez a "vékony" világos bor.
Bécsi szelet
Receptek » Főételek
Hozzávalók: kb. 1 kg hús, só, liszt, 5 tojás, Zsemlemorzsa. Elkészítés: A húst vékonyra felvágjuk, majd alaposan kiklopfoljuk. Besózzuk mindkét oldalát. Három tányért készítünk elő. Az elsőbe lisztet, a másodikba tojást, amit felverünk, a harmadikba zsemlemorzsát rakunk. Sorban megforgatjuk mindhárom tányérban a húst, majd forró bő olajban készre sütjük.
Lencseleves füstölt sajttal
Ünnepek » Újév
Hozzávalók: 25 dkg lencse,  10 dkg füstölt sajt,  fél dl olaj,  5 dkg vöröshagyma,  2 dl tejszín,  2 evőkanál mustár,  fokhagyma,  só,  babérlevél Elkészítés: Egy lábosban olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, beletesszük az előzőleg kiválogatott, beáztatott lencsét. Fűszerezzük fokhagymával, babérlevéllel, vízzel felöntjük és lassan puhára főzzük.
Erdélyi fejedelmi konyha - Az szárnyasokrúl
Régi receptek » Az Ősmagyarok konyhája
                                                           Madarakrúl   Szárnyas ételeket szintén szelíd és vadon élő elejtett állatokból vegyesen készítettek, szinte bármilyen madarat amit eltudtak fogni az az asztalra került, legyen az sas, túzok, pulyka, fajd, havasityúk, fácán, vadlúd, szelíd lúd, vadréce, kappan, tyúk, csirke, gyöngyös = mogyorótyúk, fogoly, galamb, fürj, h...
Borjújava magyaróvári módra
Receptek » Főételek
Hozzávalók: 60 dkg borjúdió (jó sertésből is) liszt 25 dkg gomba 15 dkg gépsonka 15 dkg óvári sajt 5 dkg vaj 1 fej vöröshagyma 1 tojássárgája 1 csokor petrezselyemzöld olaj őrölt feketebors só Elkészítés: A húsból 4 egyforma szeletet vágunk. Nem túl vékonyra kiveregetjük, megmossuk, leszárítjuk, lisztbe forgatjuk.
Csalamádé télire
Befőzés » Savanyúságok
Hozzávalók (1 db 3,75 l-es üveghez): 1 közepes fej édeskáposzta 4 db közepes répa 6 db fehérpaprika 6 db közepes uborka (nem kígyó, eltenni való) 6 db zöldparadicsom 3 l víz 2 ek fruktóz 3 ek só 1 kk fehérmustármag 1 kk koriandermag 1 babérlevél 1 kk egész feketebors 1,5 kk citromsav celofán nátrium-benzoát Elkészítése: Előkészítjük az üvegeket, összevágjuk ...
Finocchiona szalámi
» Disznótor
A finocchiona toszkán specialitás, édesköménnyel és borssal ízesített szalámi. Legalább egy hónapig érlelni kell, azután vékonyra szeletelve fogyasztható. (A képen a tavalyi látható, az idei kóstolóval még legalább 2 hetet várni kell.
Aszaltszilvás csirkemell
Receptek » Főételek
Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 20 szem vörösborban főtt aszalt szilva, 1 db tojás, 3-4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 2 szem összetört szegfűszeg, 1 evőkanál sós mogyoró (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fehér bors Elkészítése: A csirkemelleket úgy csontozzuk ki, hogy 4 tömör húsdarabot kapjunk. A fél csirkemelleket húskalapáccsal kissé kiverjük.
Bácskai húsos káposzta
Receptek » Főételek
Hozzávalók:- 1/2 kg felkockázott sertéslapocka vagy comb,- 2 fej vöröshagyma,- 2 evőkanál olaj,- 25 dkg paradicsom, vagy egy konzerv paradicsompüré,- 1 dl rizs,- 1 fej káposzta,- 1 dl víz,- 2 kis kanál só,- késhegynyi törött bors,- rozmaring és tárkony,- 1 kávéskanál őrölt köménymag. Elkészítése:A káposztát vékony csíkokra vágjuk, 1 evőkanál olajban átsütjük és félretesszük.
A lelki és a szellemi megtisztulás útja (videó)
Gyógynövények » Egészség ABC
Testünk méregtelenítése mellett érdemes foglalkoznunk lelkünk és gondolataink felfrissítésével is. A kúra alatti néhány napon van időnk átgondolni az életünkkel kapcsolatos legfontosabb teendőinket.

1841 cikk | 15 / 185 oldal