Magyar konyha - Legújabb cikkek

   

A masszázs, mint alternatív gyógymód ( története, hatásai)
A masszázs napjainkban igen elterjedt kezelési módszer az alternatív terápiák közt. Sokan azonban nem is tudják, hogy őseink is alkalmazták ezt az eljárást gyógyulás céljából. A masszázs a mechanoterápia tárgykörébe tartozik, annak passzív részét képezi, a kimozgatásokkal együtt.A masszázs ősi, ösztönös művelet, gyógymód.
Teóriák és gondolatok az influenzáról és a D vitamin hasznos hatása
Gyógynövények » Egészség ABC
Az influenzáról még mindig téves elképzelések élnek az emberekben, pedig tudjuk, hogy az influenzajárványokat védőoltással nem lehet hatékonyan megelőzni, viszont a D-vitamin hatásos védekezést jelenthet. Ezt a cikkemet 2010-ben írtam a Természetgyógyász Magazin számára, s a benne megfogalmazottak máig aktuálisak.
Hólabda
Receptek » Sütemények
Hozzávalók: A tésztához: 40 dkg porcukor 8 evőkanál forró víz 8 tojás 25 dkg liszt 1 csomag sütőpor 2 evőkanál kakaó A krémhez: 1/2 l  tej 5 evőkanál liszt 25 dkg vaj 20 dkg porcukor kókuszreszelék Elkészítés: A porcukrot kikavarjuk a forró vízzel, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját.
Vöröshagyma tea
Gyógynövények » Gyógyreceptúrák
A vöröshagyma minden háztartásban megtalálható, nem is gondolnánk, hogy az ételek elkészítésén kívül teaként készítve, is hasznos növényünk. Nekem a nagymamám mondta mindig, hogy köhögésre a legjobb orvosság a vöröshagyma tea.
Tűzoltó szelet
Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg liszt 1 kk sütőpor 1cs vaníliás cukor 8 dkg porcukor 8 dkg margarin 1 tojás Krémhez: 1 üveg magozott meggy 2 cs vaníliás pudingpor 2 ek cukor csipet fahéj víz A morzsához: 10 dkg porcukor 10 dkg liszt 6 dkg margarin 1 kk őrölt fahéj Tetejére: 4 dl tejszínhab     Elkészítése: A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, 25*20 cm-es, zsíro...
Bácskai húsos káposzta
Receptek » Főételek
Hozzávalók:- 1/2 kg felkockázott sertéslapocka vagy comb,- 2 fej vöröshagyma,- 2 evőkanál olaj,- 25 dkg paradicsom, vagy egy konzerv paradicsompüré,- 1 dl rizs,- 1 fej káposzta,- 1 dl víz,- 2 kis kanál só,- késhegynyi törött bors,- rozmaring és tárkony,- 1 kávéskanál őrölt köménymag. Elkészítése:A káposztát vékony csíkokra vágjuk, 1 evőkanál olajban átsütjük és félretesszük.
Csilis bab
Receptek » Főételek
Mindenféle adalék és műpor nélkül háziasan és finomabban elkészíthető a csilis bab.
Szegény gulyás
Receptek » Levesek
Mivel maradékot kidobni nem szoktam így jutott eszembe, hogy összeütök belőle egy szegény gulyást, ezért ennek az ételnek azt a címet is adhattam volna, hogy „A maradék étel dicsérete”. A szokásos gulyás alapanyagoktól eltérően (marha vagy disznó hús) ebben a gulyásban egy megmaradt sült csirke,-kacsa..
Füstöltsajtos-juhtúrós pogácsa
Receptek » Kenyerek, péksütemények
Ez a pogácsa bár nem túl olcsó viszont rendkívül finom és pikáns íze miatt nálunk nagyon gyorsan fogy, fél kiló lisztből készül mégis mindig reklamálnak, hogy kevés volt :)   Hozzávalók:  50 dkg liszt 25 dkg juhtúró 2,5 dl házi tejföl 10 dkg lágy margarin 2 házi tojás sárgája csapott ek só 3 dkg élesztő tojás a kenéshez kb 10 dkg füstölt sajt    Egy tál közepébe teszem a fehér l...
Tejfölös tepertős pogácsa
Receptek » Kenyerek, péksütemények
Már nagyon sok tepertős pogácsa receptet olvastam és próbáltam ki, az az igazi hagyományos nagymamáink pogácsa nekem nem nagyon tetszett, m indig olyan száraznak éreztem. Ezért kitaláltam, hogy egy lágy pogácsarecepttel ötvözöm a hagyományos tepertős pogácsa receptet, így jött létre a tejfölös-tepertős pogácsa. Szerintem nagyon finom érdemes kipróbálni.

1841 cikk | 16 / 185 oldal