Magyar konyha - Legújabb cikkek

   

Kalotaszegi savanyúleves
Hozzávalók 4-5 főre: 50 dkg sertéscomb, 3 sárgarépa, 3 fehérrépa, 1 vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, tárkonyecet, 1 csokor petrezselyem levél, só, bors, ecet vagy citromlé   Elkészítése: a húst 2 liter hideg, sós vízben feltesszük főni. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított répaféléket meg a vöröshagymát, majd a levest fedő alatt, lassú tűzön főzzük.
Krówka - omlós vajkaramella házilag
Receptek » Édességek
Hozzávalók: 25 dkg kristálycukor 0,5 l tej 4 dkg vaj Elkészítése: 1. A tejet elkevertem a cukorral, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve elkezdtem főzni. Kb. 50 perc (nem tévedés...) alatt a cukros tej besűrűsödött, harmadára főtt, és nagyon lassan elkezdett karamellizálódni.
Csodapalacsinta
Receptek » Sütemények
Hozzávalók 1 cs vaníliás pudingpor 1 cs csokis pudingpor 1 cs puncs pudingpor 20-25 db vékony palacsinta 1 ü magozott meggybefőtt 1 cs babapiskóta 1 főzet kávé 1 rum aroma 7evőkanál cukor fahéj ízlés szerint 1 l tej instant kakaó Elkészítés 1.Egy tortaformát folcpakkal kibélelünk. A kávét összekeverjük a rumaromával.
Csokipudinggal töltött fánk
Receptek » Édességek
Hozzávalók A tésztához: 4 dkg élesztő 1,5 dl langyos tej 10 dkg cukor 50 dkg liszt csipet só 1 citrom reszelt héja 2 tojás 7,5 dkg puha vaj     A töltelékhez: 1 csomag csokis pudingpor /főzős/ 3 evőkanál cukor 4 dl tej   A sütéshez: 1 liter olaj   A mázhoz: 1 tábla étcsokis tortabevonó 1 evőkanál étolaj           Elkészítés   1.
A kefírgomba és a kefír készítése
Gyógynövények » Egészség ABC
A legenda szerint Mohamed próféta adományozta a „kefirmagvakat” a Kaukázusban élő, hívő embereknek, és ő tanította meg nekik, hogyan készíthetnek belőle kefirt. A próféta ajándékát az ott élők féltve őrizték, mivel úgy tartották: elveszti éltető erejét, ha nem-hívő emberek kezébe kerül.
Csongrádi hústekercs
Receptek » Főételek
Hozzávalók   15 dkg szalonna 15 dkg gépsonka 2 db ecetes paprika 1 ek. liszt 4 ek. pörköltlé 10 dkg liszt 60 dkg sertéscomb ízlés szerint só 2 db tojás 20 dkg zsemlemorzsa 3 dl olaj       Leírás   A húst vékonyra nagy szeletekre kiverem , megsózom és lefedem. A szalonnát kevés vízben üvegesre főzöm, leszűröm, majd kicsit megpirítom.
Lustarétes
Receptek » Sütemények
hozzávalók 6 főre 20 dkg málna 25 dkg túró 20 dkg liszt 1/2 tasak sütőpor 10 dkg porcukor 10 dkg vaj 2 kisebb tojás 1 dl tej 1 tasak vaníliás cukor csipet só     elkészítés A vaj felével vastagon kikenünk egy kisebb (kb. fél gáztepsinyi méretű) tepsit. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral, belekeverjük a sütőport és a sót. A lisztes egyveleg felét a tepsibe szórjuk.
Narancsos karamell szelet
Receptek » Sütemények
Hozzávalók:   Krém: 20 dkg cukor 0,5 dl víz 5 dl tej 1 vaníliás puding por 2 ek liszt 2 tojás sárgája narancs lekvár 1 narancs reszelt héja   Piskóta 6 tojásból piskóta+ 2 tojás fehérje, ami a krémből kimaradt   A 20 dkg cukrot lekaramellizálok, amikor már kandiscukor jellegű az állaga vigyázni kell mert gyorsan olvadásnak indul és könnyen leéghet.
Csokoládéba mártott szárított gyümölcsök
Receptek » Édességek
A recept hozzávalói (4 személyre)   6 dkg jó minőségű étcsokoládé 20 dkg aszalt sárgabarack 20 dkg aszalt mangó 2 evőkanál apróra vágott pisztácia   Elkészítés A csokoládét egy edényben vízgőz fölött felolvasztjuk.
Fahéjas-szegfűszeges brownie
Receptek » Sütemények
A recept hozzávalói (6 személyre) 30 dkg étcsokoládé 25 dkg Rama + a formába 12.5 dkg cukor 12.5 dkg nádcukor 3 db tojás 1 db tojássárgája 10 dkg dió 6 dkg liszt 1 kiskanál sütőpor 6 dkg kakaópor + a tetejére 1 csipet só 0.25 kiskanál őrölt fahéj + a tetejére 0.

1841 cikk | 14 / 185 oldal