Magyar konyha - Legújabb cikkek

   

Birsalmából zselés cukor
Receptek » Édességek
Esténként finom csemege lehet nekünk, vagy igazi meglepetés, ajándék, ajándékkísérő lehet szeretteinknek ünnepi alkalmakkor bolti desszert helyett. Négyzetre vágott, színes tüll batyukba kötve vagy apró, színes papírral bélelt süteményes dobozokban hetekig eláll. A recept hozzávalói (14 személyre) 2.5 kg birsalma 3 kg kristálycukor (kb.
Szaloncukor házi marcipánból
Receptek » Édességek
A recept hozzávalói (4 személyre) 20 dkg darált mandula 20 dkg nyers nád porcukor 0.
Zserbó szaloncukor
Receptek » Édességek
Nagyon finom és egyszerű szaloncukor recept, ráadásul egyszerű az elkészítése is, hiszen szinte alig kell hozzá valami.
Gyömbéres kalács
Receptek » Sütemények
Nehéz ellenállni az ínycsiklandó, enyhén fűszeres kalácsnak. Kínáljuk egy csésze tea mellé vagy desszertként vaníliasodóval, netán egy kevés tejszínhabbal, esetleg néhány kanál friss almakompóttal. A recept hozzávalói (6 személyre) 1.5 dl félzsíros tej 2 db tojás 8.5 dkg vaj 1 evőkanál őrölt gyömbér 8.5 dkg sima fehér liszt 8.
Diós kalács másképp
Receptek » Sütemények
A recept hozzávalói (6 személyre) A tésztához: 60 dkg liszt 3 db tojássárgája 1 dl olaj 10 dkg cukor 3 dkg élesztő csipet só 3 dl tej A töltelékhez: 30 dkg darált dió 15 dkg porcukor 3 evőkanál eperlekvár vagy barack lekvár Elkészítés Az élesztőt megfuttatjuk a cukros tejben, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, ...
Kalácspuding
Receptek » Sütemények
A recept hozzávalói (6 személyre) 40 dkg száraz kalács 6 db tojás 15 dkg cukor 0.25 kiskanál só + 1 csipet 3.
Narancsos-mazsolás kalács
Receptek » Sütemények
A recept hozzávalói (4 személyre) 50 dkg liszt + a dagasztáshoz 3 dkg porélesztő 11 dkg vaj 0.5 dl + 2 evőkanál tej 0.5 dl víz 2 evőkanál cukor 0.5 kiskanál só 2 db tojás 1 evőkanál reszelt narancshéj 6 dkg mazsola olaj baracklekvár a tálaláshoz   Elkészítés A liszt felét összekeverjük az élesztővel.
Szilvás-diós lepény
Receptek » Sütemények
A recept hozzávalói (4 személyre) 18 dkg Rama + a formába 22 dkg cukor + 2 evőkanál 1 kiskanál vaníliakivonat 5 db tojás 38 dkg liszt 2 kiskanál sütőpor 3 dl tejföl 14 db szilva   A tetejére: 4 és 1/2 dkg barna cukor 12 dkg dió 6 dkg olvasztott Rama 5 dkg liszt 1 kiskanál őrölt fahéj   Elkészítés A diós keveré...
Fűszeres zsákocska téli italokhoz
Italok » Egyéb italok
Hozzávalók: 8 rúd fahéj, felaprítva 2 db szerecsendió, összezúzva 6 dkg egész szegfűszeg 8 dkg szárított narancshéj, felaprítva 6 dkg szárított áfonya   Elkészítés A hozzávalókat alaposan elkeverjük, majd nagyobb evőkanálnyi adagokban tüllzsákokba töltjük. Egy zsákocska kb. 1 liter tea vagy forralt bor ízesítéséhez elegendő. Felhasználáskor a zsákot kb.
Konyakos trüffel
Receptek » Sütemények
Hozzávalók:  20 dkg étcsoki  2 ek konyak  2 ek vaj  3 ek tejszín  kakaópor   Elkészítése: 1. Olvaszd össze lassú tűzön a tejszínt a vajjal és az apróra tördelt csokival. 2. A tűzről levéve keverd bele a konyakot, majd tedd félre hűlni. 3. Ha kihűlt, keverd habosra és simítsd egy sütőpapírral bélelt tálcára. 4. Tedd egy napra (lefedve) a hűtőbe. 5.

1841 cikk | 15 / 185 oldal